Σε επικίνδυνα όρια βρίσκονται ως προς την πληρότητά τους οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να δίνει μάχη με το χρόνο, προκειμένου να είναι έτοιμα τα κρατικά νοσηλευτήρια σε περίπτωση που αυξηθούν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες οι λοιμώξεις από τον κορωνοϊό.

Χθες βράδυ σημειώθηκε νέο άλμα και αρνητικό ρεκόρ στις νοσηλείες, αφού σε τέσσερα νοσηλευτήρια νοσηλεύονταν 180 ασθενείς με covid-19, με την κατάσταση της υγείας 54 από αυτούς να χαρακτηρίζεται ως σοβαρή.

Εικοσιπέντε νοσηλευόμενοι είναι εξάλλου διασωληνωμένοι και δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπάρχουν διαθέσιμες 41-45 κλίνες, με δυνατότητες επέκτασης. Μέχρι αργά χθες το βράδυ νοσηλεύονταν 30 ασθενείς, με την πληρότητα των ήδη υφιστάμενων κλινών να προσεγγίζει το 70%.

Στα νοσοκομεία Λευκωσίας, Αμμοχώστου και Λεμεσού, υπάρχουν εξάλλου διαθέσιμες 200 κλίνες για ασθενείς με covid-19 εκτός ΜΕΘ, με δυνατότητα επέκτασης κι άλλων στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, κάτι που εάν γίνει, θα επηρεάσει, ωστόσο, τη λειτουργία του για τους υπόλοιπους ασθενείς. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ 150 άτομα, με την πληρότητα στις διαθέσιμες κλίνες να αγγίζει το 75%.

Η κατάσταση σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς

Στους 74 ανήλθε ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σήμερα Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.
Από τους 74 ασθενείς που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο, οι έξι βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, καθώς χρήζουν πιο στενής παρακολούθησης.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort, στην Τερσεφάνου, φιλοξενούνται 49 πρόσωπα, τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίησή τους.