Η ΑΕΛ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της Λεμεσού με αντίπαλο τον Απόλλωνα. Σε αγώνα για τη 12η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta, η ΑΕΛ, ως τυπικα φιλοξενούμενη στο Τσίρειο Στάδιο, πήρε τη νίκη με 2-1 και ανέβηκε στους 24 βαθμούς και στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Ανόρθωση που έχει 26. Στους 23 βαθμούς (με αγώνα λιγότερο) έμεινε ο Απόλλων.

Ο αγώνας στη Λεμεσό ήταν πραγματικό ντέρμπι και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΛ προηγήθηκε με τον Μπάμπιτς στο 19΄ και ο Απόλλων, ισοφάρισε με τον Ματέι στο 77′ και αφού, λίγο προηγουμένως (73′) , ο Βοζίνια είχε αποκρούσει πεναλτι του Μάρκοβιτς. Με πέναλτι του Ριέρα στο 79′ η ΑΕΛ έφτασε στο νικηφόρο αποτέλεσμα. 

Εδραιώνεται στην πρώτη εξάδα η Πάφος, αφού, νίκησε με 2-0 τη Δόξα και με 18 βαθμούς σε 11 αγώνες, ανέβηκε στην 5η θέση. Στην 9η θέση με 14 βαθμούς παρέμεινε η Δόξα. 

Ο Βαλακάρι με πέναλτι άνοιξε το σκορ στο 61′, σε φάση που έφερε και την απευθείας αποβολή του Εγγλέζου. Λίγο αργότερα αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Λουίς Κάρλος και η Δόξα συνέχισε με 9 ποδοσφαιριστές. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε στο 86′ ο Ράκελς. 

Η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τα παιχνίδια Ομόνοια-Ερμής (18:00, Primetel) και Εθνικός Άχνας-ΑΕΚ (20:00, Cytavision).