Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του σταθμού μας, δήλωσε πως η Κύπρος εκδήλωσε το ενδιαφέρον της από την πρώτη στιγμή να προσφέρει την όποια δυνατή βοήθεια στους πληγέντες της Βηρυτού.

Κινηθήκαμε προς δύο κατευθύνσεις, είπε ο Υπουργός. Εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας για τους συμπατριώτες μας που βρίσκονταν στον Λίβανο και προπάντων για τις τρείς κύπριες συμπατριώτισσες μας στη Βυρητό – μεταξύ αυτών και της επιτετραμμένης της Πρεσβείας μας που τραυματίστηκαν, ευτυχώς ελαφρά από την έκρηξη.

Ταυτόχρονα ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης σε επικοινωνία μου με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου, προσφερθήκαμε να αποστείλουμε ιατρική και φαρμακευτική βοήθεια, αλλά και να περιθάλψουμε σε νοσηλευτήρια μας, τραυματισμένα πρόσωπα.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ακόμη ότι αρκετοί Κύπριοι που ζουν στο Λίβανο έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να επιστρέψουν στην Κύπρο λόγω της δύσκολης κατάστασης στην χώρα. 

Να σημειωθεί ότι από την έκρηξη στη Βηρυτό, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο κτήριο της κυπριακής Πρεσβείας, όπως και στην πρεσβευτική κατοικία