Τουλάχιστον δώδεκα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους το πρωί του Σαββάτου (31/01) στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές, σύμφωνα με πηγές από τοπικά νοσοκομεία. Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται δύο γυναίκες και έξι παιδιά από δύο διαφορετικές οικογένειες.
Όπως ανέφεραν αξιωματούχοι των νοσοκομείων Νάσερ και Σίφα, οι επιδρομές έπληξαν περιοχές τόσο στη βόρεια όσο και στη νότια Γάζα, πλήττοντας διαμέρισμα στην πόλη της Γάζας καθώς και σκηνή εκτοπισμένων στο Χαν Γιουνίς.
Πρόκειται για έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς θυμάτων από την έναρξη της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς τον περασμένο Οκτώβριο. Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Γάζας, περισσότεροι από 500 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινά πυρά από τις 10 Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός.
Ο ισραηλινός στρατός δεν προέβη άμεσα σε σχόλιο για τις συγκεκριμένες επιδρομές.

