
Μέσα στους επόμενους δύο μήνες αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία οι πρώτοι σταθμοί μετεπιβίβασης (Park & Ride) στην ευρύτερη Λεμεσό, όπως δήλωσε στο Κανάλι 6, ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης δεδομένου ότι οι διαδικασίες για συγκεκριμένα σημεία είναι προχωρημένες.
«Έχουμε το Τσίρειο, το Αλφαμέγα, το στάδιο Σπύρος Κυπριανού και τον Άγιο Τύχωνα, όπου προχωρούμε με τις υποδομές», δήλωσε ο κ. Βαφεάδης, σημειώνοντας ότι οι χώροι αυτοί θα αποτελέσουν σημαντικές εναλλακτικές επιλογές για όσους κατεβαίνουν προς το κέντρο της πόλης.
Παράλληλα, ο Υπουργός τόνισε ότι η ΕΜΕΛ προχωρά με αλλαγές στις διαδρομές των λεωφορείων ώστε να διέρχονται από τα Park & Ride, δίνοντας έμφαση στο Τσίρειο που βρίσκεται σε κομβική τοποθεσία.
Ο κ. Βαφεάδης ανακοίνωσε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση ακόμη ενός χώρου Park & Ride δυτικά της οδού Νίκου Παττίχη, ο οποίος αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου 18 μήνες.
Επίσης, διεξάγεται έρευνα για την εξεύρεση πρόσθετων χώρων βόρεια του αυτοκινητόδρομου, με τον Υπουργό να καλεί πολίτες που διαθέτουν κατάλληλα τεμάχια να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο.
Αναφορά έγινε και στην Τριμίκλινη, που θα εξελιχθεί σε κόμβο εξυπηρέτησης των ορεινών περιοχών, με έργα υποδομής που θα προστατεύουν τους επιβάτες από τις καιρικές συνθήκες. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια.