Δέκτης αρκετών παραπόνων έγινε ο Σταθμός μας τις τελευταίες μέρες, σε σχέση με την διαδικασία που ακολουθήθηκε για τις αιτήσεις της φοιτητικής χορηγίας.

Σύμφωνα με παράπονα ακροατών, δεκάδες όπως φαίνεται οικογένειες κινδυνεύουν να μείνουν επί ξύλου κρεμάμενες, παρά το γεγονός ότι έχουν φοιτητές που είναι εν δυνάμει δικαιούχοι των χορηγιών.

Σύμφωνα με τους παραπονούμενους, κατά την διαδικασία υποβολής της αίτησης στο ηλεκτρονικό σύστημα, η αίτηση έμεινε draft, δηλαδή στην προσωρινή παραλαβή.

Αυτό, όπως υποστηρίζουν, μπορεί να οφείλεται σε ελλείπεις τεχνολογικές γνώσεις των ιδίων, μπορεί και όχι.

Αρκετοί φοιτητές ή οι γονείς τους θεωρούσαν ότι η αίτηση τους υποβλήθηκε επιτυχώς, ωστόσο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή της αρμόδιας Υπηρεσίας Χορηγιών του Υπουργείο Οικονομικών μας απάντησε ότι δεν μπορούν να εξεταστούν αιτήσεις που έμειναν στην προσωρινή παραλαβή και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να δοθεί άλλη μια προθεσμία από τον Υπουργό Οικονομικών.

Σημειώνουμε ότι για τους ανθρώπους δεν υπήρχε κάποια εναλλακτική διαδικασία υποβολής της αίτησης, ενώ δεν τους ενημέρωσε κάποιος ότι υπήρχε αυτό το πρόβλημα. Διαπίστωσαν εκ των υστέρων ότι δεν θα πάρουν ούτε σεντ, όταν δηλαδή είχε ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων και άρχισαν οι πληρωμές.

Υπενθυμίζουμε ότι ήταν η πρώτη φορά που οι δικαιούχοι κλήθηκαν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις για την φοιτητική χορηγία και το σύστημα παρουσίασε πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα να μπλοκάρει και να επανέλθει στην συνέχεια.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι παρατηρήθηκε μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των χορηγιών η οποία άρχισε στις 12 Αυγούστου μόλις για 3.326 φοιτητές.

Τις τελευταίες μέρες έγιναν αρκετές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με επιστολή που έχουμε στην κατοχή μας, πολύτεκνη οικογένεια με δύο φοιτητές, αναφέρει ότι η μη εξασφάλιση της χορηγίας ισοδυναμεί με την άμεση διακοπή των σπουδών τους γιατί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τα καλύψει τα έξοδα.

Μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κάποια επίσημη απάντηση, παρά μόνο λέχθηκε προφορικά ότι ενδεχομένως θα εξεταστεί το ενδεχόμνο να δοθούν κατά χάριν χορηγίες, με ποσά πολύ χαμηλότερα.

Σε επικοινωνία είχε ο Σταθμό μας με αρμόδια πηγή στο Υπουργείο Οικονομικών, μας λέχθηκε ότι αυτό που προέχει είναι η αξιολόγηση των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί επιτυχώς και η καταβολή των χορηγιών στους δικαιούχους. Στην συνέχεια όπως μας λέχθηκε, θα εξεταστεί το κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να γίνει κάτι με αυτές τις περιπτώσεις.

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.