
Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών ξεκίνησαν σήμερα οι εξετάσεις πρόσβασης, στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας και τις στρατιωτικές σχολές.
Στο μάθημα παρακάθισαν όλοι ανεξαιρέτως οι υποψήφιοι, που ανέρχονται σε πέντε χιλιάδες, εκατόν-δεκαεννέα.
Θέμα της έκθεσης ήταν: “Ηθικές προκλήσεις στην τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Σκέψεις από την Ελληνική φιλοσοφία”
Το πρωί ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας, Γιώργος Παντελή επισκέφθηκε το Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ στη Δασούπολη.
Για πρώτη φορά όπως είπε όλοι οι μαθητές παρακάθισαν στην εξέταση σε κλιματιζόμενες αίθουσες.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον βαθμό δυσκολίας των γραπτών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Παιδείας ανέφερε ότι τα γραπτά έχουν το ίδιο επίπεδο δυσκολίας όπως κάθε χρόνο.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των θέσεων που θα διαθέσει φέτος στους υποψηφίους η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, η οποία αποτελεί σχολή πρώτης επιλογής των υποψηφίων, ο κ. Παντελή είπε ότι φέτος θα είναι γύρω στις 70.