Η Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής ζήτησε από τη Νομική Υπηρεσία, το αργότερο μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, να μελετηθεί σε βάθος ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις ανακλήσεις και να προταθεί λύση για τις χρεώσεις για το λεγόμενο έλεγχο του αυτοκινήτου αν έχει ελαττωματικό αερόσακο και για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, δήλωσε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6 πως διαφορετικά θα νομοθετήσει η βουλή επί του ζητήματος γιατί πρέπει να σταματήσει επιτέλους αυτή η κλοπή, η οποία, θα οδηγήσει στο να βγάλουν κάποιοι εκατομμύρια πάνω στην πλάτη του κόσμου.

Ο κ. Κώστα υποστήριξε πως οι αρμόδιες αρχές του κράτους όπως η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, κρύβονται πίσω από δικαιολογίες.

Στην επόμενη ολομέλεια της βουλής η πρόταση νόμου για τοποθέτηση συστημάτων αντίστροφης μέτρησης με χρονόμετρο, στα φώτα τροχαίας με κάμερες

Μετά από συζήτηση πολλών μηνών στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής, η πρόταση νόμου για τοποθέτηση συστημάτων αντίστροφης μέτρησης με χρονόμετρο, στα φώτα τροχαίας με κάμερες, η οποία αν δεν γίνει εντός 3 μηνών, το σύστημα θα παύει να λειτουργεί, οδηγείται στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 6/3/25.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, πως το κόμμα ανέλαβε δέσμευση απέναντι στον κόσμο για να σταματήσει η αδικία με το πρόστιμο 300 ευρώ και τους 3 βαθμούς ποινής, στη στροφή δεξιά στα φώτα τροχαίας με κάμερες, σε ένα σύστημα καθαρά φοροεισπρακτικό.

Πρόσθεσε πως στην ολομέλεια θα φανεί τι θα ψηφίσει ο καθένας, αν θα περάσει η πρόταση και τι θα κάνει στη συνέχεια ο ΠτΔ.