Η Νέα Ορλεάνη δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση δήλωσε η δήμαρχος της πόλης στην πρώτη ενημέρωση μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια η αρχηγός της αστυνομίας, ο δράστης είναι άνδρας και «ήθελε να σκοτώσει, δεν ήταν ατύχημα, ούτε περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει μακελειό». Περιγράφοντας, δε, τι συνέβη είπε ότι το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την ίδια από τους 10 νεκρούς, στην πλειονότητα τους είναι κάτοικοι της περιοχής.

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο, επίσης, για τουλάχιστον 35 τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν τα πυρά του άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ αφού έπεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος στη γαλλική συνοικία της πόλης.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του FBI είπε ότι εντοπίστηκαν και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, χωρίς να διευκρινίζει πού και πότε βρέθηκαν.

Πάντως κανείς από όσους ανέλαβαν την πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 3:15 τα ξημερώματα (ώρα Ορλεάνης) δεν είπαν κάτι περισσότερο για την τύχη του δράστη.

Πηγή: protothema.gr

Kanali 6
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.