Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο πέθανε σε ηλικία 112 ετών, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.
Ο John Alfred Tinniswood πέθανε τη Δευτέρα στο γηροκομείο του Σάουθπορτ όπου ζούσε.
Ο αιώνιος οπαδός του ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ έγινε ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος στον κόσμο τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, όταν ο Juan Vicente Pérez Mora πέθανε σε ηλικία 114 ετών.
Η οικογένειά του δήλωσε ότι η τελευταία ημέρα του κ. Tinniswood ήταν «περιτριγυρισμένη από μουσική και αγάπη».
Ο κ. Tinniswood, ο οποίος γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1912, την ίδια χρονιά που βυθίστηκε ο Τιτανικός, έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος του Ηνωμένου Βασιλείου το 2020.

Τον Απρίλιο αναγνωρίστηκε ως ο γηραιότερος άνδρας του κόσμου

Τον Απρίλιο του 2024 αναγνωρίστηκε από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου.
Γεννημένος από την Ada και τον John Bernard Tinniswood, ο κ. Tinniswood, χήρος, αφήνει πίσω του μια κόρη, τη Susan, τα εγγόνια Annouchka, Marisa, Toby και Rupert και τα δισέγγονα Tabitha, Callum και Nieve.
Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειά του ανέφερε ότι «είχε πολλές καλές ιδιότητες».
«Ήταν έξυπνος, αποφασιστικός, γενναίος, ήρεμος σε κάθε κρίση, ταλαντούχος στα μαθηματικά και εξαιρετικός συνομιλητής».
Πρόσθεσαν, ότι αυτά τα προσόντα τον εξυπηρέτησαν καλά κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στο Royal Army Pays Corps κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου -εκτός από τους λογαριασμούς και τον έλεγχο- η εργασία του περιελάμβανε και λογιστικά καθήκοντα, όπως ο εντοπισμός εγκλωβισμένων στρατιωτών και η οργάνωση προμηθειών τροφίμων.
Γνώρισε τη σύζυγό του, Blodwen, σε έναν χορό στο Λίβερπουλ και παντρεύτηκαν το 1942.
Η Susan γεννήθηκε το 1943 και το ζευγάρι έζησε 44 χρόνια μαζί πριν πεθάνει η κ. Tinniswood το 1986.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, εργάστηκε για τη Royal Mail και, αργότερα, ως λογιστής για τη Shell και την BP, πριν συνταξιοδοτηθεί το 1972.
Η οικογένειά του δήλωσε ότι είχε μια «ενεργή συνταξιοδότηση», καθώς ήταν εθελοντής ως πρεσβύτερος της εκκλησίας στην Blundellsands United Reform Church, όπου επίσης έκανε κηρύγματα.
Από τότε που έκλεισε τα 100 το 2012, λάμβανε κάθε χρόνο μια κάρτα γενεθλίων από τον μονάρχη – πρώτα από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η οποία ήταν νεότερή του κατά σχεδόν 14 χρόνια, και, πιο πρόσφατα, από τον βασιλιά Κάρολο Γ’.
Η οικογένεια πρόσθεσε: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους πολλούς ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο που έστειλαν ευχές στον Τζον για τα πρόσφατα γενέθλιά του.
«Πραγματικά εκτίμησε αυτές τις ευχές για τα γενέθλια και άλλα μηνύματα υποστήριξης».
«Στον Τζον άρεσε πάντα να λέει ευχαριστώ. Έτσι εκ μέρους του , [εμείς] ευχαριστούμε όλους όσοι τον φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των φροντιστών του στο γηροκομείο Hollies, των γενικών γιατρών του, των περιφερειακών νοσοκόμων, του εργοθεραπευτή και του λοιπού προσωπικού του NHS”.
Η οικογένεια ζήτησε να γίνουν οποιεσδήποτε δωρεές στη μνήμη του στο Age UK ή σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της επιλογής τους.
Ο γηραιότερος εν ζωή άνθρωπος που έχει καταγραφεί ήταν ο Jiroemon Kimura, από την Ιαπωνία, ο οποίος έζησε σε ηλικία 116 ετών και 54 ημερών. Πέθανε το 2013.