Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις καταγράφηκαν πριν από λίγο κοντά στην Τεχεράνη, με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν πως πιθανώς πρόκειται για νέο κύμα ισραηλινών επιθέσεων εναντίον του Ιράν.

Και οι τρεις κύριοι τηλεοπτικοί σταθμοί του Ισραήλ αναφέρουν ένα δεύτερο κύμα ισραηλινών χτυπημάτων στο Ιράν. Το Κανάλι 12 επικαλείται μη κρατικές αναφορές στο Ιράν που λένε ότι ισραηλινές επιδρομές πραγματοποιούνται στην ανατολική Τεχεράνη και σε μια εγκατάσταση διοίκησης του Σώματος Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με δημοσιογράφους του AFP, συνεχείς εκρήξεις και φωτεινά ίχνη είναι ορατά στον ουρανό στο κέντρο της Τεχεράνης μετά τις νέες εκρήξεις.

Το Reuters επικαλείται τοπικά μέσα ενημέρωσης που αναφέρουν ότι ακούστηκαν τέσσερις ακόμη εκρήξεις στην ανατολική Τεχεράνη και ότι «η αεράμυνα εξακολουθεί να είναι ενεργή» στην πρωτεύουσα.

Η συνεχιζόμενη επίθεση αναμένεται να είναι υπόθεση μιας νύχτας, αναφέρει το ABC News. Το ABC επικαλείται επίσης πηγή που λέει ότι δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ισραηλινές απώλειες ή ζημιές σε πολεμικά αεροσκάφη.

Το Channel 12 αναφέρει επίσης ότι το πρώτο κύμα των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών είχε στόχο εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και εγκαταστάσεις αεράμυνας.

Ο Γισραέλ Ζιβ, πρώην επικεφαλής της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων των IDF, χαρακτηρίζει τα ισραηλινά πλήγματα «ιστορικά» και λέει ότι το Ισραήλ εδώ και ώρες κάνει «ό,τι θέλει» στον ουρανό του Ιράν, στοχεύοντας μερικούς από τους πιο σημαντικούς στρατιωτικούς στόχους του.

Το γεγονός ότι το Ισραήλ έχει στοχεύσει αποκλειστικά στρατιωτικούς στόχους «θέτει το Ιράν σε δίλημμα» όσον αφορά την απάντησή του, λέει ο Ziv.