Ενώπιον δικαστηρίου των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας παρουσιάστηκε σήμερα ο 14χρονος, από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος συνελήφθη χθες από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παιδικής πορνογραφίας, σε γυμνάσιο της επαρχίας Λάρνακας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τις Βρετανικές Βάσεις, ο νεαρός δεν απάντησε στην κατηγορία που του απαγγέλθηκε, δηλαδή της παιδικής πορνογραφίας, μέχρι να συμβουλευτεί δικηγόρο. Ωστόσο του τέθηκαν συγκεκριμένοι όροι με τους οποίους θα πρέπει να συμμορφώνεται μέχρι να ξαναπαρουσιαστεί στο δικαστήριο των Βάσεων.

Συγκεκριμένα στον ανήλικο απαγορεύθηκε η χρήση ηλεκτρονικών συσκευών όπως τηλέφωνο, lap-top, tablet και ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η χρήση διαδικτύου και η επαφή με τα «θύματα» και άλλους που μπορεί να επηρεάσουν την υπόθεση.

Ακόμα ο νεαρός κλήθηκε να συμμορφώνεται με τους κανονισμούς του σχολείου.

Το δικαστήριο όρισε την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου προκειμένου ο νεαρός να απαντήσει στην κατηγορία που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι γύρω στις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου,έγινε καταγγελία από το σχολείο για την υπόθεση στην Αστυνομία των Βάσεων.

Βάσει της καταγγελίας εξασφαλίστηκε και εκτελέστηκε ένταλμα έρευνας στην κατοικία του 14χρονου υπόπτου ο οποίος και συνελήφθη.

Ο ύποπτος έδωσε γραπτή κατάθεση στην οποία φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή στην υπόθεση και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Από το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ πως αναμένει την ολοκλήρωση της έρευνας της Αστυνομίας.

Εξάλλου από την Αστυνομία της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στο ΚΥΠΕ πως παρά το γεγονός ότι το θέμα εξετάζεται από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, εντούτοις σε περίπτωση που ζητηθεί βοήθεια, αυτή θα παρασχεθεί μέσω της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι το σχολείο απέστειλε χθες μήνυμα στους γονείς στο οποίο απολογείται «για την αναταραχή που προκλήθηκε» σχετικά με την υπόθεση.

Ακόμα ενημερώνει πως το σχολείο «δεν έχει ευθύνη για αυτά που έγιναν, τα οποία έγιναν εκτός σχολείου σε βραδινό χρόνο. Το σχολείο τα πληροφορήθηκε στις δέκα χθες το πρωί και έδρασε άμεσα, δόθηκε το θέμα στην Αστυνομία των Βάσεων και την υπόθεση χειρίζεται ειδική Υπηρεσία των Βρετανικών Βάσεων», αναφέρεται στο μήνυμα.

Πηγή: ΚΥΠΕ