Την 16η Φιλανθρωπική πορεία του ιδρύματος Δρ. Γιώτα Δημητρίου – The Dancing Queen Foundation, ανήγγειλαν το μεσημέρι οι διοργανωτές της εκδήλωσης, σε διάσκεψη τύπου που δόθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού.

Στην ομιλία του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Γιάννης Αρμεύτης, δήλωσε ότι σκοπός της εκδήλωσης είναι η στήριξη του ιδρύματος έτσι ώστε να υλοποιηθεί το όραμα της Γιώτας Δημητρίου να βοηθήσει παιδιά που το έχουν ανάγκη στον τομέα της παιδοψυχολογίας. 

Η Γιώτα Δημητρίου πέθανε τον Νοέμβριο του 2008 από ένα μεθυσμένο οδηγό στην Νέα Υόρκη και σκοπός του ιδρύματος είναι να υλοποιηθεί και να συνεχιστεί το όραμα της.

Εκ μέρους του ιδρύματος, η Πρόεδρος Κατερίνα Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι η Πορεία θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα, που είναι και το κεντρικό μήνυμα της εκδήλωσης: «Προτιμώ να περπατήσω παρά να πιω και να οδηγήσω».

Στόχος της εκδήλωσης είναι η οικονομική στήριξη του ιδρύματος για την συνέχιση προσφοράς θεραπειών στα παιδιά που το έχουν ανάγκη, αλλά και η ενημέρωση του κοινού για τις τραγικές συνέπειες που έχει η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η πορεία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, με αφετηρία την Αμαθούντα στις 9 το πρωί, ενώ συμμετοχές θα γίνονται μέχρι την 1η Νοεμβρίου.