Χρηματικό ποσό 40 χιλιάδων δολαρίων απέσπασε, με τέχνασμα, άγνωστος άνδρας, από ανταλλακτήριο συναλλάγματος, που βρίσκεται στην περιοχή Γερμασόγειας, στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με το ΤΑΕ Λεμεσού, όπως κατήγγειλε 54χρονος, ο άγνωστος άνδρας, τον οποίον εξυπηρέτησε πρόσφατα ξανά για μικρότερα ποσά, ζήτησε τηλεφωνικώς όπως ανταλλάξει ευρώ έναντι 40 χιλιάδων δολαρίων Αμερικής.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο άγνωστος άνδρας επισκέφθηκε το ανταλλακτήριο συναλλάγματος, όπου ο παραπονούμενος του παρέδωσε 40 χιλιάδες δολάρια, σε χαρτονομίσματα των 100 δολαρίων. Αφού τα μέτρησε, τα τοποθέτησε σε φακέλους και ακολούθως σε τσαντάκι, το οποίο άφησε στον πάγκο του ανταλλακτηρίου, αναφέροντας στον 54χρονο ότι θα επέστρεφε με το αντίστοιχο ποσό των 36,800 ευρώ.

Ωστόσο, ο άγνωστος δεν επέστρεψε ποτέ, οπότε ο 54χρονος άνοιξε το τσαντάκι, διαπιστώνοντας πως σε αυτό υπήρχαν μόνο δυο φάκελοι με 409 δολάρια Αμερικής, σε δέσμες του ενός και των πέντε δολαρίων και ότι ξεγελάστηκε από τον άγνωστο, ο οποίος φέρεται να αντάλλαξε τους φακέλους με τις 40 χιλιάδες δολάρια, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Το τσαντάκι με το περιεχόμενο του παραλήφθηκαν ως τεκμήρια από την Αστυνομία, η οποία διερευνά υπόθεση κλοπής με τέχνασμα, ενώ εξετάζονται κλειστά κυκλώματα και άλλο μαρτυρικό υλικό που ενδεχομένως να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του άγνωστου άνδρα, ο οποίος περιγράφεται ρωσικής ή ουκρανικής καταγωγής, περίπου 60 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ