Η Επιτροπή Νομικών της Βουλής, ενημερώθηκε σήμερα από τον υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, για τις λύσεις στις οποίες κατάληξε η Ad Hoc ομάδα εργασίας που συστάθηκε για το θέμα των εγκλωβισμένων αγοραστών.

Όπως ανέφερε στη Βουλή ο Κωνσταντίνος Ιωάννου καταβάλλεται προσπάθεια για να δοθούν τίτλοι ιδιοκτησίας σε δυόμιση χιλιάδες εγκλωβισμένους αγοραστές από τους 9.497 οι οποίοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τίτλο ιδιοκτησίας, στην βάση νομοθεσίας που εφαρμόσθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι η νομοθεσία κρίθηκε αντισυνταγματική από το δικαστήριο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι η λύση που βρέθηκε αφορά σε εγκλωβισμένους αγοραστές των οποίων τα ακίνητα δεν φέρουν εμπράγματα βάρη ή επιβληθήκαν μεταγενέστερα της κατάθεσης των αγοραπωλητηρίων εγγράφων.

Ο κ. Ιωάννου, είπε πως η Ad Hoc ομάδα που αποτελείται από λειτουργούς των Υπουργείων Εσωτερικών, Οικονομικών και εκπροσώπους της Νομικής Υπηρεσίας, θα συνεχίσει την προσπάθεια της για την εξεύρεση λύσης για άλλες 1600 περιπτώσεις που δεν έχουν εμπράγματα βάρη.

Επισήμανε ακόμα ότι το 57% των περιπτώσεων, δηλαδή 5,417 αιτήσεις που δεν έχουν τίτλο ιδιοκτησίας θα παραμείνουν σε εκκρεμότητα, μέχρι να διαφανεί κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα να εκδοθεί ξεχωριστός τίτλος ιδιοκτησίας.

Δεν είναι δυνατή η εξεύρεση λύσης για όλες τις περιπτώσεις, επισήμανε ο αρμόδιος Υπουργός.