Η «Διάσταση» γιορτάζει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσει αυτή την ξεχωριστή επέτειο.

 

Χθες βράδυ το οίκημα της Διάστασης, στο Παλιό Λιμάνι, ήταν κατάμεστο από κόσμο, και σε μια καλλιτεχνική εκδήλωση, παρουσιάστηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις του Ομίλου.

Το παρόν τους στην εκδήλωση έδωσαν η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, ο Παντελής Θαλασσίνος, τοπικοί αξιωματούχοι, μέλη της διάστασης και πολίτες που στηρίζουν το έργο της.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Διάστασης Μάριος Παπαδόπουλος μιλώντας στην εκδήλωση έκανε αναφορά στις δυσκολίες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μέσα στο πέρασμα του χρόνου αυτά τα 40 χρόνια ενώ αναφέρθηκε και στους καλλιτέχνες που κατάφεραν να αναδειχθούν μέσα από τα διάφορα τμήματα του Ομίλου και να διαπρέψουν στο εξωτερικό.

Από την πλευρά το ο Πρόεδρος του Ομίλου Κώστας Πετρίδης αφού αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο των 40χρονων, είπε ότι πλέον η Διάσταση έχει αποκτήσει την δική της ιστοσελίδα, η οποία παρουσιάστηκε στην εκδήλωση.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, στις 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση με τίτλο «Γιορτή» στο Παττίχειο Θέατρο με την συμμετοχή του Παντελή Θαλασσινού και του Κώστα Κακογιάννη ενώ τον Νοέμβριο θα παρουσιαστεί  μουσικοχορευτική παράσταση με διάφορα musicals.

Αργότερα μέσα στον χρόνο θα παρουσιαστεί μια παράσταση αφιέρωμα στον Δημήτρη Λάγιο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο πλαίσιο των εορτασμών της, η Διάσταση έχει προχωρήσει στην έκδοση ενός νέου ψηφιακού δίσκου σε μουσική του Παντελή Θαλασσίνου και στίχους του Μενέλαου Αβραάμ, με θέμα την Αμμόχωστο.