Με στόχο την προώθηση των βιώσιμων πρακτικών, την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων στην προσπάθεια πράσινης μετάβασης της χώρας μας, πραγματοποιείται φέτος από τις 14 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, η Πράσινη Εβδομάδα στη Λεμεσό.

Οι διοργανωτές μιλώντας το πρωί σε δημοσιογραφική διάσκεψη ανέφεραν ότι οι φετινές εκδηλώσεις επικεντρώνονται σε τρεις άξονες, στον Άνθρωπο – στο Περιβάλλον – και στα Ζώα.

Όπως τονίστηκε βασικός στόχος των εκδηλώσεων είναι οι διάφορες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για βιώσιμες πρακτικές, να συμβάλουν στην προώθηση μιας βιώσιμης Λεμεσού.   

Οι εκδηλώσεις αρχίζουν την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου με συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Πράσινη Μετάβαση”, που θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης.

Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, θα δοθεί η ευκαιρία στους δημάρχους της Λεμεσού και στον ΕΟΑ να αναλύσουν τις δράσεις και τις ενέργειες τους καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα θα γίνει μια προσπάθεια μέσα από την συζήτηση να δοθούν και κάποιες λύσεις.

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία, η οποία θα τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Πολεμιδιών ενώ την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα ο Δήμος Κουρίου θα διοργανώσει εργαστήρι με πράσινες δημιουργίες με ανακυκλώσιμα υλικά για τα παιδιά.

Ο Δήμος Αμαθούντας θα διοργανώσει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου στο Α΄Δημοτικό Σχολείο Γερμασόγειας παρουσιάση θεμάτων για την ανακύκλωση και την πράσινη ενέργεια ενώ την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών θα διοργανώσει δεντροφύτευση στο λόφο Καλέβουνάρι.

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου ο Δήμος Αμαθούντας και το Κόμμα για τα Ζώα θα διοργανώσουν στο πάρκο σκύλων στην Γερμασόγεια, επί της οδού Ανδοκίδου, εκδήλωση για τα σκυλιά στην διάρκεια της οποίας δοθεί διάλεξη από κτηνίατρο ενώ θα έχει παιχνίδια για τους σκύλους αλλά και για τα παιδιά.

Η Πράσινη Εβδομάδα θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, με εκδήλωση ποδηλασίας στο My Mall στη Λεμεσό.