Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την ακρίβεια και της συνθήκες διαβίωσης τους πραγματοποίησαν στις 11 το πρωί οι συνταξιούχοι προβάλλοντας το αίτημα για ζωή με αξιοπρέπεια.

Την εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων σε συνεργασία με την ΠΕΟ, με αφορμή την παγκόσμια μέρα των ηλικιωμένων που έχει οριστεί για την 1η Οκτωβρίου.

Οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό με συνθήματα όπως «Απαιτούμε την κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις» και «Σεβαστείτε τους ηλικιωμένους», «Φέρτε πίσω τις συντάξεις μας».

Η πορεία διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε , με τον Γ.Γ. της Ε.ΚΥ.ΣΥ. Κώστα Σκαρπάρη να προαναγγέλλει ότι θα παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματα τους στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σε περίπτωση που και αυτή την φορά δεν εισακουστούν οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουν λαμβάνοντας πιο δυναμικά μέτρα, επισήμανε ο κ. Σκαρπάρης.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ μίλησε για την ανάγκη για λήψης μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας με αύξηση των συντάξεων, αλλά για την επαναφορά επιδομάτων με βάση τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την οικονομική-τραπεζιτική κρίση.

Από την πλευρά της η Γ.Γ. της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ότι οι συνταξιούχοι αναγκάζονται να καταγγέλλουν ότι δεν παίρνουν απάντηση στα αιτήματα τους.