Ετοιμάζονται αντίποινα από το Ισραήλ εναντίον του Ιράν

Έντονη ανησυχία επικρατεί παγκοσμίως υπό τον φόβο ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μετά την εκτόξευση από τις ένοπλες δυνάμεις του Ιράν 200 βαλλιστικών πυραύλων εναντίον του Ισραήλ
Σε δηλώσεις του χθες βράδυ, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, προανήγγειλε εκδίκηση κάνοντας λόγο για ένα «μεγάλο λάθος» εκ μέρους του Ιράν.
Αντίποινα… στα αντίποινα υπόσχεται το Ιράν. Αν η κυβέρνηση Νετανιάχου διατάξει απάντηση, θα λάβει ακόμη μία επίθεση, σύμφωνα με τον αρχηγό των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Το Ιράν θα πλήξει «όλες τις υποδομές» του Ισραήλ αν υποστεί επίθεση σε ανταπόδοση για την εκτόξευση 200 πυραύλων στην οποία προχώρησε χθες Τρίτη, προειδοποίησε ο αρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί.

Μαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο

Την ώρα που όλοι περιμένουν να δουν ποια θα είναι τα ισραηλινά αντίποινα στη μαζική πυραυλική επίθεση από το Ιράν, μαίνονται οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο.
Τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 156 τραυματίστηκαν από τα ισραηλινά πλήγματα της Τρίτης σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου, ανακοίνωσε αργά το βράδυ το λιβανέζικο υπουργείο Υγείας.
Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) εξέδωσαν νέα προειδοποίηση προς τους κατοίκους περιοχών στα νότια προάστια της Βηρυτού, να απομακρυνθούν επειγόντως.