Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη νύχτα πως έχουν πλέον αρχίσει να διεξάγουν «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες» χερσαίες επιδρομές σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας πως ο στόχος είναι στοιχεία του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ και αψηφώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση. Σύμφωνα με πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου στα λιβανικά σώματα ασφαλείας, περί τα μεσάνυχτα έγιναν έξι νέοι βομβαρδισμοί σε νότια προάστια της Βηρυτού, τομείς που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ, λίγη ώρα αφού ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε τους κατοίκους τους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους εσπευσμένα για την ασφάλειά τους.

Αεροπορικά χτυπήματα και στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 3 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Δαμασκό, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ανάμεσα στους νεκρούς και μία παρουσιάστρια της συριακής τηλεόρασης. Με ανακοίνωσή της, η συριακή κρατική τηλεόραση αναφέρει ότι «θρηνεί την παρουσιάστρια Σαφάα Άχμαντ», η οποία σκοτώθηκε, στην ισραηλινή επίθεση στην Δαμασκό.

ΗΠΑ Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί εναντίον της Χεζμπολάχ και των οργανώσεων που υποστηρίζονται από το Ιράν. Βρισκόμαστε σε συνεχή συζήτηση με τους Ισραηλινούς για τον καλύτερο τρόπο να προχωρήσουμε», είπε, προσθέτοντας: «Φυσικά θέλουμε να δούμε μια κατάπαυση του πυρός».