Συνεχίζουν τις έρευνες οι αρχές για εντοπισμό του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, που απέδρασε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια άδειας για να επισκεφθεί τους οικείους του στα Χολέτρια της Πάφου. 

Ο πρόεδρος του Συμπλέγματος Κοιλάδων Διαρίζου και Ξεροπόταμου και κοινοτάρχης Χολετριών Χαράλαμπος Πάζαρος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε πως ο Θεοφάνους επισκέφθηκε σήμερα γύρω στις 12:00 το μεσημέρι το πατρικό του σπίτι, όπως έκανε συχνά τα τελευταία χρόνια. Συγκεκριμένα, είπε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάθε τρεις μήνες ερχόταν και επισκέπτονταν τους οικείους του στο πατρικό του, συνοδεία της Αστυνομίας.

Ανέφερε πως η ενημέρωση που έχει είναι ότι η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες στην κοινότητα Χολετριών και στα γύρω χωριά, χωρίς ωστόσο κάποια εξέλιξη μέχρι στιγμής.

Στις έρευνες των αρχών προς εντοπισμό του βαρυποινίτη συνδράμει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Χειροπέδες σε πατέρα και φίλο του

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση απόδρασης του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους γνωστού ως «κομμωτή» σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 68χρονου και ακολούθως 43χρονου. Τα δύο πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ ο 68χρονος φέρεται να είναι πατέρας του ισοβίτη.

Για τον εντοπισμό του 42χρονου συνδράμει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Σε διαθεσιμότητα τρεις αστυνομικοί

Σε διαθεσιμότητα  έχουν τεθεί τα τρία μέλη της ΜΜΑΔ που συμμετείχαν στην επιχείρηση που στήθηκε για μεταφορά του ισοβίτη που δραπέτευσε, από τις Κεντρικές Φυλακές στην πατρική του οικία στην Πάφο.Σε διαθεσιμότητα αναμένεται ότι θα τεθούν και οι δεσμοφύλακες, μέχρι τη διερεύνηση του περιστατικού.