Βρωμισμένα μαύρα νερά από την ΟεΔΑ Πεντακώμου έτρεχαν σήμερα το πρωί σε αγωγό ομβρίων υδάτων και διπλανό αργάκι καταλήγοντας στην θάλασσα, λίγο πριν την Ακτή του Κυβερνήτη, καταγγέλλει η Οικολογική Κίνηση Κύπρου.

Σε ανάρτηση στο facebook που συνοδεύεται από σχετικό βίντεο και φωτογραφίες η Έφη Ξάνθού θέτει το ερώτημα προς το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων κατά πόσο θα επιβάλει πρόστιμο στον εαυτό του δεδομένου ότι ευθύνεται γι’ αυτή την κατάσταση; Ερωτά το Τμήμα Περιβάλλοντος κατά πόσο δεν είδε, δεν άκουσε και δεν είπε τίποτα;
Προς το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας θέτει το ερώτημα κατά πόσο αποτελεί κίνδυνο και για τους εργαζόμενους της μονάδας και των διπλανών υποστατικών αυτό που συμβαίνει.

Καθώς επίσης το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών αν δεν ανησυχεί για τη μόλυνση του θαλασσινού νερού και τα επηρεαζόμενα ιχθυοτροφεία;
Απευθύνεται τέλος στο Υπουργείο Γεωργίας, τονίζοντας πως είναι δική του η συνολική ευθύνη για αυτή την «περιβαλλοντική βόμβα» όπως τη χαρακτηρίζει.

Η Οικολογική Κίνηση Κύπρου ανήγγειλε προ ημερών πως προχωρά στην καταχώρηση επίσημης καταγγελίας προς την Κομισιόν για την αποτυχία όπως υποστηρίζει του Υπουργείου Γεωργίας, να διαχειριστεί την ΟΕΔΑ Πεντακώμου και γενικότερα την μη εφαρμογή του ενωσιακού δικαίου όσον αφορά την διαχείριση αποβλήτων και την Σύμβαση του Άαρχους.

Μετά από μήνες προσπαθειών να κινητοποιηθεί η αρμόδια υπουργός και να διαχειριστεί αποφασιστικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει, δυστυχώς λάβαμε απάντηση πως απορρίπτει το περιεχόμενο των επιστολών μας και τους «ισχυρισμούς» που περιέχονται σε αυτές, υπέδειξε η Κίνηση.