Αριθμός ρεκόρ θαλάσσιων χελωνών σε όλες τις αμμώδεις παραλίες εντός των Βρετανικών Βάσεων καταγράφηκε φέτος, φτάνοντας τις 382, σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες περιβάλλοντος των Βάσεων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Βάσεων ο περσινός αριθμός ήταν ο δεύτερος υψηλότερος με 282 φωλιές και αυτό φανερώνει την πολύ καλή δουλειά που κάνει η Διοίκηση των ΒΒ για την προστασία των φωλιών.

Οι Πράσινες Χελώνες και οι Χελώνες Καρέτα είναι προστατευόμενα είδη και μόνο ένα στα 1.000 νεογνά φτάνει στην ενηλικίωση.

Αυτή η συγκλονιστική στατιστική, σύμφωνα με την Ανώτερη Λειτουργό Περιβάλλοντος των ΒΒ, Αλεξία Περδίου, καθιστά ακόμη πιο σημαντική τη λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων προστασίας.

Μεταξύ του 1994 και 2011, ανακαλύφθηκαν κατά μέσο όρο μόνο 30 φωλιές χελωνών σε παραλίες των ΒΒ και εξηγώντας την τρέχουσα επιτυχία, η κυρία Περδίου είπε: «Οι ΒΒ δεσμεύονται να προστατεύουν τις χελώνες σύμφωνα με τον Νόμο περί Προστασίας της Φύσης και ‘Άγριας Ζωής.

«H ραγδαία αύξηση στις φωλιές είναι το αποτέλεσμα των συστηματικών, μη επεμβατικών πρακτικών και της αστυνόμευσης που αποσκοπεί στην μείωση παράνομων, επιβλαβών δραστηριοτήτων στις παραλίες ωοτοκίας, όπως εξήγησε η κυρία Περδίου.