«Αναζητώντας την Ευρώπη– Βαρώσι 2024 μ.Χ.»: Μία παράσταση χορού, μουσικής και video art 12 ΣεπτέμβριοςΣεπ 2024 20:30

Μουσική

Η παράσταση χορού, μουσικής και video art με τίτλο «Αναζητώντας την Ευρώπη– Βαρώσι 2024 μ.Χ.» παρουσιάζεται την Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στην αυλή του Πολιτιστικού Κέντρου Τράπεζας Κύπρου, στη Λευκωσία.

Ο μουσικός Βαγγέλης Γέττος (λαούτο, τύμπανα, samples, λούπες) και η χορεύτρια Erika Guastamacchia (Ιταλία), υπό την καθοδήγηση του χορογράφου Giulio De Leo (Ιταλία), ξετυλίγουν ένα πολυεπίπεδο θέαμα χορού, ζωντανής επί σκηνής μουσικής και video art με πλάνα από το εσωτερικό του περίκλειστου Βαρωσίου, αντλώντας έμπνευση και αναφορές από τον μύθο της αρπαγής της Ευρώπης.

H παράσταση «Αναζητώντας την Ευρώπη – Βαρώσι 2024 μ.Χ.» αφορμάται από την αχρονικότητα μιας κατεχόμενης και εκκενωμένης πόλης και εξερευνά αρχετυπικά δίπολα όπως «Δύση – Ανατολή», «παράδοση – καινοτομία», «παρελθόν – μέλλον».

Η μεθοδολογία της δημιουργίας της βασίστηκε μεταξύ άλλων σε επιτόπια ανθρωπολογική μελέτη και εργαστήρια με κοινωνικές ομάδες στην Κύπρο, το Φεβρουάριου του 2024 καθώς και σε γυρίσματα (video) εντός του κατεχόμενου Βαρωσίου. Από τα γυρίσματα αυτά προέκυψε και το video art που θα πλαισιώνει την παράσταση.

Η μουσική συνοδεύει το κοινό σε μια συνεχή ταλάντωση μεταξύ του σκηνικού επιπέδου και του αφηρημένου επιπέδου των βίντεο που η ομάδα τράβηξε στο Βαρώσι. Ένας μοναδικός τόπος γεμάτος νόημα, όπου ο απόηχος του πολέμου 50 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι ισχυρός. Ο χορός μοιάζει να ταλαντεύεται ανάμεσα στα ερείπια της πόλης-φάντασμα, αναζητώντας την Ευρώπη.

Είσοδος ελεύθερη

 

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org