Στο στάδιο της μελέτης από την Πολεοδομική Αρχή  των απόψεων που έχουν υποβληθεί από τα διάφορα εμπλεκόμενα Τμήματα και Υπηρεσίες βρίσκονται οι αιτήσεις για αδειοδότηση των δύο Εμπορικών Κέντρων σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων το ένα απ’ το άλλο, πλησίον της διασταύρωσης των λεωφόρων Σπύρου Κυπριανού στη Μέσα Γειτονιά και Αγίου Αθανασίου στον ομώνυμο Δήμο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που υποβλήθηκε από το Κανάλι 6 η εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΣ Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε  ότι οι απόψεις που υποβλήθηκαν θα μελετηθούν από την Πολεοδομική Αρχή, ώστε να ετοιμαστούν εκθέσεις με εισηγήσεις που μετά θα υποβληθούν στο Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων  και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ΥΠΕΣ δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση ακόμα, ούτε έχουν διατυπωθεί οι εκθέσεις και οι εισηγήσεις της Πολεοδομικής Αρχής.

Ως γνωστό πράσινο φως υπό όρους άναψε το Τμήμα Περιβάλλοντος, για την ανέγερση των δύο εμπορικών κέντρων.

Στους όρους των γνωμοδοτήσεων του Τμήματος Περιβάλλοντος, περιλαμβάνεται η δημιουργία 4 συνολικά κυκλικών κόμβων, για την καλύτερη  κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή.

Οι περιβαλλοντικές εγκρίσεις δόθηκαν κατά παρέκκλιση των ισχυόντων Τοπικών Σχεδίων Ανάπτυξης.

Για το εμπορικό κέντρο “The Mall of Limassol”, ιδιοκτησία της εταιρείας Atterbury Europe  θα πρέπει να κατασκευαστεί κυκλικός κόμβος στη συμβολή των Λεωφόρων Γεωργίου Νεοφύτου και Σπύρου Κυπριανού, στο Δήμο Μέσα Γειτονιάς.

Για εμπορικό κέντρο Limassol Mall, ιδιοκτησία της εταιρείας C.A.C. Papantoniou Ltd στο Δήμο Αγίου Αθανασίου, θα πρέπει κατασκευαστούν τρείς νέοι κυκλικοί κόμβοι στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο (ένας στο νότιο, ένας στο νοτιοανατολικό και ένας στο βορειοδυτικό τμήμα), με στόχο την εύρυθμη διαχείριση της οδικής κυκλοφορίας.

Στην γνωμάτευση που αφορά στην κατασκευή και λειτουργία των Εμπορικών Κέντρων αναφέρεται ότι αυτά έχουν παραπλήσιο χαρακτήρα και με μεγάλες υπεραγορές στην περιοχή όπως το AlphaMega στη Λινόπετρα (1,1Km Νότια-Νοτιοανατολικά), την Υπεραγορά Σκλαβενίτη (που απέχει 1,6 Km ανατολικά), το Lidl (που απέχει 1,6 km νοτιοανατολικά), το Superhome Center (που απέχει 0,75 Km βορειοδυτικά) και το Marks and Spencer (1,6 Km νοτιοδυτικά).