Υπάρχει σχεδιασμός και προγραμματισμός στον ΕΟΑ Λεμεσού για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, όμως θα απαιτηθεί περισσότερος χρόνος απ’ ότι αρχικά είχε υπολογιστεί, δήλωσε στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, ο πρόεδρος του Γιάννης Τσουλόφτας, προσθέτοντας πως σύντομα θα δοθεί δείγμα γραφής, με έργα.

Ο κ. Τσουλόφτας ανέφερε πως ο ΕΟΑ έχει φορτωθεί 8 χιλιάδες αιτήσεις που εκκρεμούσαν, καθυστερημένες στην πλειοψηφία τους και πως η διεκπεραίωση τους δεν είναι απλή. Καθώς και τις νέες υποθέσεις που υποβάλλονται διαδικτυακά μέσω του Ιππόδαμου, που παρουσιάζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Ανήγγειλε πως αξιολογήθηκαν πεντέμισι χιλιάδες υποθέσεις χαμηλού ρίσκου που μπορούν να διεκπεραιωθούν εργολαβικά από υπαλλήλους κι εξέφρασε την πεποίθηση πως σύντομα θα εκδίδονται χίλιες άδειες το μήνα και θα εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Ο πρόεδρο του ΕΟΑ επέδωσε τα προβλήματά στην Υδατοπρομήθεια και την αργή ανταπόκριση για αποκατάσταση βλαβών στο προβληματικό δίκτυο που παρέλαβε ο ΕΟΑ, στην τεράστια επικράτεια του Δήμου Κουρίου που παρουσιάζονται το 60% των βλαβών.

Πρόσθεσε πως άμεσα θα αυξηθούν τα συνεργεία ανταπόκρισης και επιφυλακής και σύντομα θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα να επιταχυνθεί η διαδικασία επιδιόρθωσης τω βλαβών.