Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα που διοικείται από τη Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 40.738 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων μαχητών, που διανύει τώρα τον 11ο μήνα.

Ο απολογισμός περιλαμβάνει 47 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου, τα οποία αναφέρουν επίσης 94.154 τραυματίες στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου, όταν οι μαχητές της Χαμάς επιτέθηκαν στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Ορισμένοι όμηροι που βρέθηκαν νεκροί «εγκρίθηκαν» για πιθανή ανταλλαγή, λέει η Χαμάς

Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι αρκετοί από τους έξι Ισραηλινούς ομήρους που βρέθηκαν νεκροί σε μια σήραγγα της Γάζας είχαν «εγκριθεί» για απελευθέρωση σε περίπτωση συμφωνίας εκεχειρίας.

“Μερικά από τα ονόματα των αιχμαλώτων που ανακοινώθηκαν πως βρέθηκαν από τον κατακτητή (Ισραήλ)… ήταν μέρος της λίστας των ομήρων που έπρεπε να απελευθερωθούν που είχε εγκρίνει η Χαμάς” σε μια προτεινόμενη ανταλλαγή για Παλαιστίνιους κρατούμενους που κρατούνται στο Ισραήλ, είπε ο αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο, υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή δεν είχε εξουσιοδότηση να μιλήσει δημόσια για το θέμα.