Στις Βρυξέλλες πραγματοποιείται σήμερα η άτυπη Σύνοδος του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Όπως είναι γνωστό οι Υπουργοί Εξωτερικών θα παρακαθήσουν σε άτυπο γεύμα εργασίας, παρουσία του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν.
Κατά τις εργασίες της Συνόδου, οι Υπουργοί «θα ανταλλάξουν απόψεις για τη συνεχιζόμενη ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ντμίτρο Κουλέμπα, και θα ακολουθήσει ενημέρωση για τις τρέχουσες εξελίξεις στη Βενεζουέλα».
Η Σύνοδος θα ολοκληρωθεί με συζήτηση για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα, παρουσία της Ειδικής Συντονίστριας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Ανασυγκρότηση της Γάζας Σίγκριντ Κάαγκ.

Και το κυπριακό στη συνάντηση Γεροπετρίτη- Φιντάν

Στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των ΥΠΕΞ , ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.
Σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, ενόψει και της συνάντησης που θα έχουν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, τον Σεπτέμβρη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι έπειτα από 5 χρόνια θα συμμετάσχει Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών στο γεύμα της άτυπης συνάντησης. Και τούτο διότι έτσι δίνεται η ευκαιρία να θέσουμε, ενώπιον των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ζητήματα που μας αφορούν», σημείωσαν οι ίδιες πηγές.