Οι θέσεις των κοινοτήτων δεν έχουν αλλάξει και διαφωνούν με το έργο κατασκευής και λειτουργίας εργοστασίου ασφαλτικού στην περιοχή, τονίζει κοινοτάρχης Καλαβασού και νέος πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των εννέα κοινοτήτων Βασιλικού, Λευτέρης Σώζου.

Σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 και κληθείς να σχολιάσει την θετική γνωμάτευση που εξέδωσε στις 22 Αυγούστου το Τμήμα Περιβάλλοντος για ένα από τα τρία εργοστάσια, της εταιρείας Promitheas Asphalt Ltd, ο κ. Σώζου ανέφερε ότι το συντομότερο θα συνεδριάσει η συντονιστική επιτροπή για λήψη αποφάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι κοινότητες του Βασιλικού προέβησαν σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας τα προηγούμενα χρόνια, διαμηνύοντας προς την κυβέρνηση ότι πρόκειται για μια ήδη βεβαρυμμένη περιοχή.

Σημειώνεται ότι με την απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος δεν θα λάβουν περιβαλλοντικές εγκρίσεις οι εταιρείες Iacovou Asphalt και Cyfield Asphalt.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος έκρινε με την απόφαση του ότι στη βάση περιβαλλοντικών κριτηρίων, ένα εργοστάσιο μπορεί να εγκατασταθεί χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στο περιβάλλον.

Η μονάδα Promitheas θα μπορεί πλέον να κατασκευάσει το εργοστάσιο στην κοινότητα Καλαβασού σε τεμάχια συνολικού εμβαδού 17 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής 200 τόνων ασφαλτικού σκυροδέματος ανά ώρα και μέγιστη παραγωγή 200 χιλιάδων τόνων ανά έτος.

Σημειώνεται ότι το έργο προγραμματίζεται να γίνει εντός της Ζώνης Βαριάς Οχληρίας και η πλησιέστερη οικιστική ζώνη είναι η κοινότητα Μαρί σε απόσταση 2,3 χιλιομέτρων.