Πρόγραμμα τηλεφωνικής παρακολούθησης (follow-up) ασθενών που παίρνουν εξιτήριο, εφαρμόζει από τον περασμένο Απρίλιο το Νοσοκομείο Λεμεσού και το Φθινόπωρο η Διεύθυνση του Νοσηλευτηρίου θα παρουσιάσει τα πρώτα αποτελέσματα του.

Όπως δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Διευθυντής των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ σε Λεμεσό και Πάφο Χρίστος Νικολάου το τηλεφωνικο follow-up γίνεται από νοσηλευτικούς λειτουργούς που συνδιαλέγονται με τους ασθενείς σε σχέση με τη φαρμακευτική αγωγή τους και πως τη λαμβάνουν αφού πολλές φορές φεύγουν από το νοσηλευτήριο σε κατάσταση σύγχυσης.

«Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί ο κόσμος έχει την ανάγκη να μιλήσει με ένα επαγγελματία υγείας, μετά που θα εξέλθει του νοσοκομείου» τόνισε ο κ. Νικολαου.

Ο Διευθυντής των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥΠΥ σε Λεμεσό και Πάφο επισήμανε πως δίδεται και πρακτική βοήθεια σε περιπτώσεις που χρειάζεται με αξιοποίηση των νοσηλευτών της κατ’ οίκον νοσηλείας.  Πρόσθεσε ωστόσο πως  οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν ψυχολογική στήριξη.