Το Τμήμα Δημοσίων Έργων θα προκηρύξει εντός Αυγούστου εφόσον προλάβει το διαγωνισμό για την ανέγερση νέου περιφερειακού πυροσβεστικού σταθμού στην Πάχνα, ενώ για τον πυροσβεστικό σταθμό στην Επταγώνια το Τμήμα προχωρά στην εκπόνηση σχεδίων, δήλωσε στο Κανάλι 6 ο Επίτροπος Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπος Χριστοφίνας.

Όπως μας δήλωσε ο κοινοτάρχης Πάχνας, Αντρέας Σάββα, τα Δημόσια Έργα τον διαβεβαίωσαν πως επίκειται η προκήρυξη προσφορών για το νέο πυροσβεστικό σταθμό στην Πάχνα, εκφράζοντας όμως παράπονο για το ότι η διαδικασίες διήρκεσαν 5 χρόνια και το απαιτούμενο κονδύλι εκτοξεύθηκε στις 750 χιλιάδες ευρώ.

Ο Κοινοτάρχης Επταγώγιας Μιχάλης Πάτσαλος ανέφερε στο σταθμό μας πως ενημερώθηκαν πρόσφατα από τον Επίτροπο Ορεινών Περιοχών ότι εκπονούνται τα σχέδια προκειμένου να προκηρυχθεί νέος Πυροσβεστικός Σταθμός Υπαίθρου στην κοινότητα για αντικατάσταση αυτού που κάηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του 2021 στην ανατολική επαρχία Λεμεσού.

Ως γνωστό για το έργο που επίσης εκκρεμεί εδώ και χρόνια, έχει δοθεί δωρεά από την Ελληνική Κυβέρνηση, €650.000.

Ως γνωστό ο ΠτΔ δήλωσε πρόσφατα πως σχεδιάζονται και προχωρούν προς άμεση υλοποίηση τρεις νέοι πρότυποι Πυροσβεστικοί Σταθμοί στον Πεδουλά, στην Πάχνα, οπου υπάρχει αλλά είναι σε υποστατικά και στην Επταγώνια.