Επιμένει στην εισήγηση του ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης για την δημιουργία park and ride στο χώρο του παλιού νοσοκομείου Λεμεσού, στον οποίο προγραμματίζεται να αναπτυχθεί ο Β΄ Πόλος του ΤΕΠΑΚ.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Δήμαρχος Λεμεσού τόνισε ότι η εισήγησή του πηγάζει απ’ την έγνοια του για επίλυση του κυκλοφοριακού, που είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πόλη.

Ο κύριος Αρμεύτης επεσήμανε ότι θέλει να γίνει μια ανταλλαγή απόψεων με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και για τον σκοπό αυτό θα συγκαλέσει ευρεία σύσκεψη για το θέμα μετά τις καλοκαιρινές διακοπές.

 Ο Δήμαρχος Λεμεσού υπέδειξε τέλος ότι πρέπει να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας για να δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό της πόλης μας.

Στο μεταξύ το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λεμεσού, εκφράζει την ανησυχία του για τις τελευταίες ανακοινώσεις και δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, για την κτηριακή ανάπτυξη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και τον χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου.

Σε ανακοίνωση του το επιμελητήριο αναφέρει ότι το ΤΕΠΑΚ πρέπει να προχωρήσει χωρίς καθυστέρηση  στην υλοποίηση του Σχεδίου Ανάπτυξης του Β’ Πόλου, στους χώρους του παλαιού Νοσοκομείου και της Β’ Τεχνικής Σχολής, όπως είχε αποφασίσει το κράτος, με την ίδρυση του ΤΕΠΑΚ και έχει επιβεβαιωθεί η παραχώρηση του, με την πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Διαφωνούμε -τονίζει στην ανακοίνωσή του το ΕΒΕΛ -στη δημιουργία Park & Ride στο χώρο του Παλαιού Νοσοκομείου, σε χώρο που έχει ήδη παραχωρηθεί στο ΤΕΠΑΚ για τις αναπτυξιακές του ανάγκες.

Το Επιμελητήριο αναφέρει τέλος ότι η περαιτέρω καθυστέρηση στην παραχώρηση του Β΄ Πόλου, για την προώθηση και υλοποίηση των υποδομών και εγκαταστάσεων του ΤΕΠΑΚ, θα δημιουργήσει σοβαρές και αρνητικές παρενέργειες στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου αλλά και στην ανάπτυξη της Λεμεσού γενικότερα.