Αναστάτωση επικρατεί μεταξύ των 90 υπαλλήλων που εργάζονται στο Δήμο Λεμεσού με συμβόλαια, αφού φαίνεται ότι ο Δήμος δεν προτίθεται να τα ανανεώσει.

Ήδη την περασμένη Παρασκευή έλαβαν επιστολή για τερματισμό των υπηρεσιών τους μετά από 29 μήνες υπηρεσίας, 7 εργαζόμενοι, μέλη της ΣΕΚ και αναμένεται το επόμενο διάστημα να λάβουν ανάλογες επιστολές και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το θέμα συζητήθηκε στην Επιτροπή Προσωπικού του Δήμου με εκπροσώπους των συντεχνιών, και εκφράστηκε η πρόθεση να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Δήμου, η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ, σε ανακοίνωση της, εξέφρασε ετοιμότητα να συμβάλει με υπευθυνότητα στην επίλυση του προβλήματος.

Η συντεχνία αποδίδει τη δημιουργία του θέματος στον τέως Δήμαρχο «και την πλειοψηφική ομάδα που στον στήριζε», οι οποίοι -όπως αναφέρει- «πέραν και έξω από τους προϋπολογισμούς και τη συλλογική σύμβαση προσλάμβαναν αβέρτα εκτάκτους με τον πλέον αναξιοκρατικό τρόπο για να εκτελούν μόνιμες ανάγκες με αποτέλεσμα την αντίδραση σύσσωμου του συνδικαλιστικού κινήματος και το όλο θέμα να αποτελέσει και αντικείμενο εργατικής διαφοράς.

Από την πλευρά της η ΣΕΚ σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι θα προσφύγει στο Υπουργείο Εργασίας και στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων για επίλυση της διαφοράς, γιατί όπως αναφέρει η εφαρμογή της Παγκύπριας Συλλογικής Σύμβασης, που αποτελεί θέμα αρχής για την συντεχνία, δεν υιοθετήθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση από την εργοδοτική πλευρά.