Δεν υπήρχε άλλη επιλογή, από την κατεδάφιση της κατασκευής που ανεγέρθηκε στο δημοτικό τεμάχιο «Επαμεινώνδα» από την ΕΜΕΛ, τόνισε μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Δήμαρχος Λεμεσού Γιάννης Αρμεύτης.

Όπως είπε ενημερώθηκε για το γεγονός την περασμένη εβδομάδα και ζήτησε να μάθει αν υπήρχε οποιαδήποτε σχετική συμφωνία με την ΕΜΕΛ.

Κάτι τέτοιο δεν υπήρχε οπόταν αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με την κατεδάφιση του αφού στον χώρο θα ανεγερθεί Μέγαρο Πολιτισμού, πρόσθεσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο κύριος Αρμεύτης είπε ότι δεν είχε καμιά επαφή με την εταιρεία, η οποία στον χώρο έχει ληφθεί απόφαση να δημιουργηθεί σταθμός μετεγκατάστασης από την ΕΜΕΛ.

Ο Δήμαρχος Λεμεσού σημείωσε ότι ανεξαρτήτως της διαφοράς που προέκυψε, η συνεργασία του Δήμου με την ΕΜΕΛ, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα.

Από την πλευρά της η ΕΜΕΛ θεωρεί παράνομη την χθεσινή κατεδάφιση από τον Δήμο Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ανάπτυξης και επικοινωνίας της ΕΜΕΛ, Πέτρο Θεοχαρίδη ενώ μερικές ώρες πριν είχε συμφωνηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο για την ερχόμενη Παρασκευή για συνεννόηση για το συγκριμένο θέμα, με σαφή δήλωση της ΕΜΕΛ για συνεργασία και μετακίνηση της εγκατάστασης εντός δύο μηνών, ο Δήμος προχώρησε στην κατεδάφιση της.

Όπως μας εξήγησε ο κύριος Θεοχαρίδης η εγκατάσταση ήταν ημιμόνιμου χαρακτήρα με όλες τις προβλέψεις για ξήλωμα και μεταφορά σε άλλο σημείο και επρόκειτο για κουζίνα και τουαλέτες για τους οδηγούς, καθώς και δύο θέσεις τηλεματικής για ρύθμιση προβλημάτων σε δρομολόγια.