Μετά και την παρουσίαση των υπόπτων στο Δικαστήριο για το στυγερό έγκλημα του διπλού φονικού στην περιοχή Ληστόβουνος ξεκάθαρη είναι πλέον η εικόνα για τον φόνο των δυο ανδρών, που εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού κατάφεραν να εξασφαλίσουν πληροφορίες και μαρτυρίες σε σχέση με τους δράστες της δολοφονίας, προχωρώντας χθες το βράδυ στη σύλληψη δύο νεαρών προσώπων, ηλικίας 19 και 23 ετών. Ανακρινόμενοι στο ΤΑΕ Λεμεσού οι δύο ύποπτοι φέρονται να παραδέχτηκαν την εμπλοκή τους στο αποτρόπαιο έγκλημα, όμως άρχισαν να επιρρίπτουν ευθύνες ο ένας στον άλλο και να προβάλλοντας διάφορους ισχυρισμούς.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της Αστυνομίας στο Δικαστήριο η οικονομική διαφορά για την αγορά ενός ηχείου, αξίας 800 ευρώ, όπλισε το χέρι του δράστη να δολοφονήσει τον 39χρονο Αντρέα Κουζουπή από τον Αρακαπά, καθώς και τον φίλο του από την Σλοβακία, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου δεν δόθηκαν στην δημοσιότητα.

Αρχικά ο 19χρονος είχε δεχτεί να αγοράσει από τον 39χρονο το ηχείο που διέθετε κι είχαν συμφωνήσει και στην τιμή. Όταν όμως ο πρώτος διεμήνυσε ότι αδυνατεί να το αγοράσει, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε αφόρητες πιέσεις κι απειλές από τον 39χρονο. Κατά τον ισχυρισμό του πάντα διευθέτησαν συνάντηση στην περιοχή του Ληστόβουνου, εκεί που βρέθηκαν τα απανθρακωμένα πτώματα, προκειμένου να βάλουν ένα τέλος στην μεταξύ τους διαφορά.

Μάλιστα -κατά την αναφορά του αστυνομικού εξεταστή στο δικαστήριο- ο 19χρονος έσπευσε με δύο κυνηγετικά όπλα που τα είχε δανειστεί από τον 23χρονο, όπως ομολόγησε. Εκεί έγινε το προμελετημένο έγκλημα αφού προηγουμένως, κι όπως πιστοποιήθηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης βενζινάδικου, ο ίδιος είχε γεμίσει ένα μπιτόνι με βενζίνη. Αρχικά ο δράστης, ή οι δράστες, πυροβόλησε τα θύματα μετά τα περιέλουσε με βενζίνη, την πυροδότησε και άφησε το φλεγόμενο όχημα να κυλήσει ως το δέντρο που ακινητοποιήθηκε, για να φανεί ως τροχαίο ατύχημα.

Και τα δύο πρόσωπα τοποθετούν τον εαυτόν τους στην σκηνή του εγκλήματος (εκεί που βρέθηκαν τα απανθρακωμένα πτώματα), παρ’ ότι διαφοροποιούν την θέση τους για το ποιος πυροβόλησε τους δύο ανθρώπους.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι η ανακριτική ομάδα που έχει συσταθεί από το ΤΑΕ Λεμεσού για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης επικεντρώνεται στη λήψη καταθέσεων από διάφορα πρόσωπα, εξετάσεις και έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, τόσο πριν, τόσο κατά αλλά και μετά τη διάπραξη του εγκλήματος, επιπρόσθετες εξετάσεις σχετικά με το κίνητρο της εγκληματικής ενέργειας, διερεύνηση όλων των θεμάτων που προκύπτουν και πλήρη κάλυψη του ιστορικού και γενικότερα ό,τι αφορά την συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και ταυτοποίηση των στοιχείων του δεύτερου θύματος.

Συμπλήρωσε ότι η ανακριτική ομάδα συνεχίζει με μεθοδικότητα τις έρευνες στη βάση συγκεκριμένης αξιολόγησης όλων των πληροφοριών, των δεδομένων και των στοιχείων, με στόχο την ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου, το οποίο, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, είναι αρκετό και η ολοκλήρωση του πρέπει να γίνει με προσεκτικό τρόπο αλλά και επαγγελματισμό.