Ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής τους οδηγούνται σήμερα οι δύο ύποπτοι ηλικίας 19 και 23 ετών, που συνελήφθησαν χθες βράδυ για το διπλό φονικό που διαπράχθηκε στην περιοχή του Ληστόβουνου.

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες, μετά και την εξακρίβωση της ταυτότητας ενός εκ των δύο θυμάτων που βρέθηκαν απανθρακωμένα μέσα στο καμένο όχημα, με την Αστυνομία να βρίσκεται πολύ κοντά και στην ταυτοποίηση του δεύτερου.

Το θύμα που ταυτοποιήθηκε, είναι ο Ανδρέας Κουζουπής, ηλικίας 39 ετών, από τον Αρακαπά. Οι έρευνες της Αστυνομίας προς εντοπισμό στοιχείων και τεκμηρίων γύρω από την υπόθεση συνεχίζονται.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστο Ανδρέου, δήλωσε στο Κρατικό Ραδιόφωνο πως κάποιες οικονομικές διαφορές ήταν το κίνητρο του διπλού φονικού.

Την ίδια ώρα οι Αρχές βρίσκονται πολύ κοντά στην ταυτοποίηση και του δεύτερου θύματος, καθώς το μόνο που αναμένεται πλέον είναι το επιστημονικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, η Αστυνομία γνωρίζει τα στοιχεία του δεύτερου θύματος, ωστόσο δεν μπορεί να δώσει τίποτα στη δημοσιότητα μέχρι να γίνει και η επίσημη επιστημονική ταυτοποίηση.

Φαίνεται πάντως να πρόκειται για αλλοδαπό κάτοικο Κύπρου που δεν είχε δηλωθεί ως ελλείπον πρόσωπο και που προέρχεται από το φιλικό περιβάλλον του 39χρονου θύματος.

Μάλιστα το καμένο όχημα στο οποίο εντοπίστηκαν οι απανθρακωμένες σοροί, φαίνεται να οδηγείτο από το δεύτερο θύμα. Πάντως φιλικές φαίνεται να ήταν η σχέσεις μεταξύ θυμάτων και δραστών, μέχρι που οι οικονομικές διαφορές μπήκαν στη μέση.

Οι ύποπτοι σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής, ενώ θύματα και δράστες δεν είχαν απασχολήσει ιδιαίτερα στο παρελθόν την Αστυνομία.

Εκτιμάται σύμφωνα με τα δεδομένα και τις ενδείξεις ότι ο φόνος έγινε στην περιοχή που βρέθηκε το όχημα, κατέληξε ο κ. Ανδρέου.