Δύο είναι οι βασικοί στόχοι κι οι προτεραιότητές μας, που λειτουργούν υπό την ομπρέλα για όλα τα άλλα μέτρα που λαμβάνουμε στον χώρο της Παιδείας, ανέφερε η Υπουργός Παιδείας, Αθηνά Μιχαηλίδου, που βρέθηκε σήμερα στα στούντιο του ραδιοσταθμού μας στην Λεμεσό.

Πρώτα, ανέφερε, η πορεία μας προς το συμπεριληπτικό σχολείο, ένα σχολείο για όλα τα παιδιά και η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων για το σύγχρονο σχολείο.

Εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς -ανέφερε η Υπουργός- προτεραιότητά μας είναι η σωστή στελέχωση των σχολείων, να είναι τα βιβλία στη θέση τους, η ψηφιοποίηση της εκπαίδευσης, το ολοήμερο σχολείο.

Αναφορικά με το επίμαχο θέμα των σχολικών συνοδών, η κ. Μηχαηλίδου υπέδειξε ότι από τον περασμένο Μάιο έγινε καταγραφή των αναγκών κατά 95% προς κάλυψη, αφού ανά πάσα στιγμή προκύπτουν ανάγκες σ’ αυτό το ζήτημα.

Για τη νέα σχολική χρονιά -είπε καταληκτικά η Υπουργός Παιδείας- κάναμε σημαντικά βήματα. Στηρίξαμε τους εκπαιδευτικούς μας σε θέματα επιμόρφωσης, επενδύουμε στην προδημοτική αφού κατανοούμε ότι με την καλή αρχή θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα και σε θέματα συμπεριφοράς, μείωση της παραβατικότητας, αλλά και σε μαθησιακά αποτελέσματα.