Το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς ανακοίνωσε ότι 70 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Χαν Γιούνις, νότια της Λωρίδας της Γάζας.

Χιλιάδες άμαχοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή μετά από διαταγή εσπευσμένης απομάκρυνσης. Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται για 291 ημέρες, με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες σε μια περίοδο μεγάλης πολιτικής αβεβαιότητας.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε πως βομβάρδισε τρομοκρατικούς στόχους στη Χαν Γιούνις, αλλά δεν απάντησε στα αιτήματα του Γαλλικού Πρακτορείου για σχόλια. Στο νοσοκομείο Νάσερ της Χαν Γιούνις, οι τραγικές σκηνές περιλάμβαναν νεκρούς και τραυματίες που δεν μπορούσαν να εξυπηρετηθούν από το υπερφορτωμένο προσωπικό.

Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα από την 7η Οκτωβρίου έχουν οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον 39.000 ανθρώπων, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Στο μεταξύ, η Ουάσιγκτον προσπαθεί να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός και ανταλλαγή ομήρων με τη βοήθεια του Κατάρ και της Αιγύπτου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ