«Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι»: Ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία σε παγκόσμια πρεμιέρα στη Λεμεσό 22 ΙούλιοςΙούλ 2024 21:00Δημοτικό κηποθέατρο, Λεμεσός, Κύπρος

Μουσική

Το ορατόριο του Μάριου Ιωάννου Ηλία «Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι» για την 50η επέτειο του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής παρουσιάζεται την Δευτέρα, 22 Ιουλίου, στο Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, «Μάριος Τόκας».

Η παγκόσμια πρεμιέρα του έργου θα δοθεί στις 9 το βράδυ, ως η επίσημη τελετή έναρξης του παγκόσμιου συνεδρίου της (American Hellenic Educational Progressive Association) που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Κύπρο, λόγω της θλιβερής 50ης επετείου του μαύρου Ιούλη του 1974.

Το έργο είναι ένα ορατόριο για σοπράνο και τενόρο, ψάλτη και αφηγητή, μικτή χορωδία, βυζαντινή χορωδία, συμφωνική ορχήστρα, παραδοσιακά όργανα, εκκλησιαστικά σκεύη, ηλεκτρονικούς ήχους και άγημα τυφεκιοφόρων.

Ένα έργο μνήμης και τιμής για τη Μεγαλόνησο σε επτά μέρη, με ευγενή μηνύματα για δικαίωση, ειρήνη και ελευθερία, έχοντας ως επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες.

Πρόκειται για μια παραγωγή της Αρχιεπισκοπής Κύπρου για την Επίσημη Τελετή Έναρξης του Παγκοσμίου Συνεδρίου της AHEPA, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου με τη συμμετοχή μελών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, διευθύνει ο μαέστρος Πέτρος Στυλιανού, ενώ ερμηνεύουν εκλεκτοί σολίστ και χορωδίες.

Ο Γολγοθάς της Κύπρου αντιπαραβάλλεται με την Εβδομάδα των Παθών του Χριστού: Μεγάλη Τετάρτη και Πέμπτη (Προδοσία και Σταύρωση), Μεγάλη Παρασκευή (Ταφή και Θρήνος) και Μεγάλο Σάββατο (Ανάσταση και Λύτρωση).

Τα Μέρη του Ορατορίου:

Ύμνος και Θρήνος για την Κύπρο
Μιαιφονία (Κραυγή κι’ οιμωγή η πατρίδα μου) – H Προδοσία
Στέφανον εξ ακανθών – Η Σταύρωση
Πλένοντας με κρασί και δάκρυα τα οστά – Η Ταφή
Μικρή Πολιτεία (Ποιος θα σαλπίσει τη σάλπιγγα του χρέους;)
Μήνυμα (Να πολεμάς, πάντα για φως, για το καλό του Ανθρώπου)
Οι καμπάνες θα ηχήσουν και πάλι – Η Ανάσταση

Συμμετέχουν η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, ο λαϊκός τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου, οι Βαρνάβας Κυριαζής και Ανδρέας Κουκίδης στην αφήγηση, η νεανική σοπράνο Αγγελική Κυριάκου, ο βαρύτονος ψάλτης Κώστας Τσουράκης.

Λαμβάνουν επίσης μέρος η Χορωδία Άρης Λεμεσού υπό τη διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά, ο Χορός Ιεροψαλτών της Αρχιεπισκοπής Κύπρου «Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός», η Βυζαντινή Χορωδία της Μητροπόλεως Τριμυθούντος «Άγιος Σπυρίδων» και Τμήμα Αγήματος της Εθνικής Φρουράς.

Ο Μάριος Ιωάννου Ηλία υπογράφει και την καλλιτεχνική διεύθυνση της παραγωγής.

Είσοδος ελεύθερη

H εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά από το ΡΙΚ 1, ΡΙΚ HD και ΡΙΚ SAT.

Location

Δημοτικό κηποθέατρο, Λεμεσός, Κύπρος

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org