Σήμερα, το Υπουργικό Συμβούλιο εξετάζει την ανάπτυξη και διεύρυνση της στρατηγικής για τις ορεινές κοινότητες, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Ορεινών Περιοχών, Χαράλαμπου Χριστοφίνα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τόνισε πως αυτό αποτελεί «το πιο σημαντικό θέμα» της σημερινής ατζέντας.

Ο Πρόεδρος ανακοίνωσε ότι διευρύνονται οι κοινότητες που καλύπτονται από το Γραφείο του Επιτρόπου με την προσθήκη 47 νέων κοινοτήτων σε Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα.

Επιπλέον, θα ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις για την προώθηση της στρατηγικής ανάπτυξης, με στόχο τη βελτίωση υποδομών και υπηρεσιών στην περιοχή. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στα στεγαστικά σχέδια και τις υποδομές υγείας και παιδείας, καθώς και στην αναβάθμιση του νοσοκομείου Τροόδους με προϋπολογισμό 1,8 εκατ. ευρώ για το 2025.

Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία σταθμού λεωφορείων για τη σύνδεση των ορεινών περιοχών με τις πόλεις.

Ο Πρόεδρος ανέφερε επίσης την ανάγκη δημιουργίας Κέντρου Εξυπηρέτησης του Πολίτη στη Μαλούντα και τη δυνατότητα νέων πυροσβεστικών σταθμών σε διάφορες περιοχές, με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους κατοίκους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ