Οι συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ αναμένουν μέχρι αύριο να λάβουν γραπτές απαντήσεις από τον ΟΚΥπΥ σχετικά με το ωρομίσθιο προσωπικό στα νοσηλευτήρια, μετά από την δίωρη συνάντηση που είχαν σήμερα. Με την παραλαβή αυτών των απαντήσεων, θα αποφασίσουν αν θα αναστείλουν την 24ωρη απεργία που έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουλίου από τις 6:30 πμ έως τις 6:30 πμ της επόμενης μέρας.

Ο Σταύρος Ανδρέου, Κεντρικός Οργανωτικός της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι ο ΟΚΥπΥ φαίνεται να συμφώνησε με τις θέσεις των συντεχνιών. Συζητήθηκαν δύο κύρια θέματα: ο τερματισμός της πρόσληψης εποχικών ωρομίσθιων εργαζομένων και η δέσμευση για μόνιμες προσλήψεις ωρομίσθιου προσωπικού για τις επιπρόσθετες ανάγκες, καθώς και ο περιορισμός της αγοράς υπηρεσιών μόνο σε εξειδικευμένες περιπτώσεις.

Ο κ. Ανδρέου τόνισε ότι τα μέτρα δεν θα ανασταλούν μέχρι να ληφθούν γραπτές δεσμεύσεις από τον ΟΚΥπΥ. Οι αποφάσεις για την 24ωρη απεργία θα επανεξεταστούν με βάση την επιστολή που θα παραλάβουν αύριο.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ, Γιώργος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι επετεύχθη συμφωνία με τον ΟΚΥπΥ για την επίλυση των προβλημάτων του Οργανισμού με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Ο ΟΚΥπΥ θα προκηρύξει θέσεις για μόνιμο προσωπικό και θα περιορίσει την αγορά υπηρεσιών σε εξειδικευμένες περιπτώσεις, μετά από διάλογο με τις συντεχνίες. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ