Μετά από δύο αναβολές, ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα η διαδικασία αντεξέτασης του Γενικού Ελεγκτή ενώπιον του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου, που συνέρχεται ως Συμβούλιο σχετικά με την αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη με τον ισχυρισμό της ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης μιλώντας σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου, υποστήριξε ότι δέχθηκε συνεχείς, ωμές απειλές από τον Γενικό και τον Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα, μετά τις καταγγελίες του στην Αρχή κατά της Διαφθοράς.

Εξήγησε ότι η καταγγελία που διαβιβάστηκε στην Αρχή ήταν καλογραμμένη και σε δύο γραμμές λέει ότι ο Σάββας Αγγελίδης ήταν δικηγόρος προσώπου που είχε προφυλακιστεί για απόπειρα φόνου. «Διαβιβάσαμε αυτή την καταγγελία και ήταν η ελάχιστη υποχρέωσή μας», είπε ο κ. Μιχαηλίδης.

Ο Γενικός Ελεγκτής είπε ότι μετά το γεγονός αυτό, έγιναν δηλώσεις του Γιώργου Σαββίδη που ήταν ακόμα πιο σοβαρές απειλές. Τον κατηγόρησε όπως είπε ότι λασπολογεί. «Αυτά που ζούμε τώρα είναι αυτά που είχε προαναγγείλει ο Γενικός Εισαγγελέας», ανέφερε.

Ο δικηγόρος του Γενικού Εισαγγελέα Ντίνος Καλλής, απάντησε ότι η αίτηση για παύση του Οδυσσέα Μιχαηλίδη δεν έγινε λόγω της καταγγελίας στην Αρχή κατά της Διαφθοράς, αλλά λόγω των δηλώσεων που έγιναν στην συνέχεια, αφότου αθωώθηκε ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας. Είπε ακόμα ότι ο Γενικός Ελεγκτής μιλούσε για σύγκρουση συμφέροντος.

Με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να απαντά ότι η Αρχή κατά της Διαφθοράς επιβεβαίωσε ότι βοηθός γενικός εισαγγελέας ανέστειλε υπόθεση ποινικής δίωξης πελάτη του δικηγορικού του γραφείου.
Υπογράμμισε ακόμα ότι έγινε αναφορά στο πόρισμα της Αρχής κατά της Διαφθοράς για ύπαρξη καλής πίστης από μέρους του.

«Με συγκεκριμένη ανακοίνωσή σας δώσατε στο κοινό μία υπόθεση την οποία δεν είχαν δημοσιεύσει τα Μέσα», είπε Ντίνος Καλλής, υποδεικνύοντας στον Γενικό Ελεγκτή ότι είχε καθήκον να σεβαστεί το τεκμήριο της αθωότητας.

Ο ισχυρισμός ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία έχει υποχρέωση να τηρεί εχεμύθεια, δείχνει ότι ο αιτητής δεν έχει καταλάβει τον ρόλο της Υπηρεσία μας, είπε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Αναφορές έγιναν και στις γνωματεύσεις της Νομικής Υπηρεσίας με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να υποστηρίζει ότι ο Γενικός Εισαγγελέας είναι υπεύθυνος για την εικόνα της Υπηρεσίας του και πως είναι άδικο να κατηγορεί άλλη υπηρεσία η οποία κάνει τη δουλειά της.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανταξέτασης του Οδυσσέα Μιχαηλίδη την ερχόμενη Παρασκευή οι δικηγόροι και των δύο πλευρών θα επανεμφανιστούν ενώπιον του Συμβουλίου με τις προφορικές αγορεύσεις τους, για να επιφυλάξει το Ανώτατο Συμβούλιο την τελική απόφαση του.