Τη δέσμευσή του να στηρίξει την προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ με 45 εκατ. δολάρια τον μήνα έχει γνωστοποιήσει ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Wall Street Journal. Η δωρεά θα γίνεται σε μια νέα υπερ-επιτροπή στήριξης του πρώην προέδρου, η οποία ονομάζεται America PAC.

Η America PAC ιδρύθηκε τον Ιούνιο και εστιάζει στο να πείσει τους πολίτες να εγγραφούν στους εκλογικούς καταλόγους και να ψηφίσουν, ειδικά στις λεγόμενες swing πολιτείες. Η επιτροπή πιστεύει ότι διαχρονικά το μεγάλο πλεονέκτημα των Δημοκρατικών είναι ότι πετυχαίνουν υψηλότερα ποσοστά συμμετοχής των υποστηρικτών τους στις εκλογές και θέλουν να πετύχουν το ίδιο για τον Τραμπ.

Η America PAC έχει προσλάβει εκατοντάδες υπαλλήλους για να πείσει πολίτες, ειδικά νέους, να φτάσουν έως την κάλπη ή να ψηφίσουν νωρίτερα με επιστολική ψήφο για να οδηγήσουν τον Ντόναλντ Τραμπ ξανά στον Λευκό Οίκο.

Ο Έλον Μασκ, αυτή τη στιγμή ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που υπερβαίνει τα 250 δισ. δολάρια, σχεδιάζει να χορηγήσει στην America PAC ένα από τα μεγαλύτερα ποσά που έχουν δοθεί ποτέ για προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ. Η μεγαλύτερη έως τώρα δωρεά ανέρχεται σε 50 εκατ. δολάρια και δόθηκε από τον Τόμας Μέλον για τη στήριξη του Τραμπ.

Ο Μασκ εξέφρασε επίσης δημοσίως την πλήρη στήριξή του στον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια. «Υποστηρίζω πλήρως τον Πρόεδρο Τραμπ και ελπίζω για την ταχεία ανάρρωσή του», έγραψε ο Μασκ στο X, προσθέτοντας: «Τελευταία φορά που η Αμερική είχε έναν τόσο σκληρό υποψήφιο ήταν ο Θίοντορ Ρούσβελτ».

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο Μασκ και ο Τραμπ μιλούσαν συχνά τους τελευταίους μήνες και ανέπτυξαν φιλικές σχέσεις, με τον Μασκ να βοηθά στη δημιουργία ενός project για την πρόληψη της νοθείας ψηφοφόρων. Ωστόσο, ο Μασκ αργότερα αρνήθηκε οποιονδήποτε πιθανό συμβουλευτικό ρόλο σε μια δεύτερη κυβέρνηση Τραμπ.

Ο Μασκ έχει επανειλημμένα επικρίνει τους Δημοκρατικούς για προσπάθεια λογοκρισίας και φίμωσης στο δημόσιο λόγο φωνών που διαφωνούν με τις θέσεις τους. Θεωρεί επίσης καταστροφική την πολιτική τους στη φορολογία και την λεγόμενη woke ατζέντα.

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ