Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έπληξαν τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη «τρομοκράτες» που χρησιμοποιούσαν «δομές σχολείου στην περιοχή Νουσέιρατ», στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Ιατρική πηγή στο νοσοκομείο Αλ Άουντα της Νουσέιρατ ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν εκεί μετά την επίθεση στην είσοδο του σχολείου, το οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, «με βάση πληροφορίες και με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε τρομοκράτες που διεξήγαγαν τρομοκρατικές δραστηριότητες χρησιμοποιώντας δομές σχολείου στην περιοχή της Νουσέιρατ για να προφυλαχθούν».

Το Ισραήλ κατηγορεί συστηματικά τις ένοπλες οργανώσεις της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμιστικού Τζιχάντ για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου, υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιούν πολιτικές υποδομές και χρησιμοποιούν τους κατοίκους της Γάζας ως ανθρώπινες ασπίδες για να πραγματοποιούν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.

Αυτή είναι η τρίτη επίθεση σε σχολείο στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες. Την Κυριακή, σχολείο που διαχειρίζεται το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων στην πόλη της Γάζας επλήγη, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερις άνθρωποι. Μια μέρα νωρίτερα, δεκαέξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε άλλο σχολείο στη Νουσέιρατ, όπου είχαν βρει καταφύγιο χιλιάδες εκτοπισμένοι και διαχειρίζεται ο ΟΗΕ. Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα κατήγγειλε αυτήν την επίθεση ως «ειδεχθή σφαγή».

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι στόχευσε «πολλούς τρομοκράτες» στον «τομέα του σχολείου αλ Τζαούνι της UNRWA», και ότι η τοποθεσία αυτή χρησιμοποιείται για την κρύψη όπλων και ως βάση για επιθέσεις κατά ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του στρατού, ελήφθησαν «πολλά μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος τραυματισμών αμάχων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ