AfroBanana Festival 04 ΙούλιοςΙούλ 2024 00:00 - 07 ΙούλιοςΙούλ 2024 00:00

Φεστιβάλ

Πραγματοποιείται από τις 04 μέχρι τις 07 Ιουλίου, το φεστιβάλ AfroBanana στα Λεύκαρα, της επαρχίας Λάρνακας.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει διεθνείς μπάντες και DJs, που θα παρουσιαστούν μαζί με τοπικούς καλλιτέχνες, διαδραστικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους και προβολές ταινιών.

"Ποιος είναι ο ήχος του AfroBanana; Afro – funk – fusion – electro – world – jazz – latin – psych folk – techno – house – ή απλά dance – αυτή είναι μουσική που σε καλεί να ακούσεις, να ανακαλύψεις κάτι νέο, να κουνηθείς".

Το Σάββατο, 06 Ιουλίου, φιλοξενούνται οι "The Budos Band", ένα συγκρότημα από την Νέα Υόρκη, που ξεκινά την καλοκαιρινή του περιοδεία στην Κύπρο, η οποία έχει ήδη ξεπουλήσει σχεδόν στην Ευρώπη. O ήχος τους δεν αναγνωρίζει μουσικά όρια. Η μουσική τους μας είναι πλέον γνώριμη από το soundtrack της δημοφιλούς σειράς «Τhe Bear».

Οι "Arp Frique & Family", συχνοί συνεργάτες του βετεράνου Νιγηριανού μουσικού Οrlando Julius, μεταφέρουν την εκθαμβωτική τους disco από τις σκηνές θρυλικών φεστιβάλ όπως Dekmantel και WOMAD, στη σκηνή του AfroBanana, την Παρασκευή, 05 Ιουλίου.

Ενώ την Πέμπτη, 04 Ιουλίου αναμένεται μια αλχημεία επί σκηνής από τον πειραματικό Larry Gus, που ενώνει τις δυνάμεις του με τον Κύπριο μουσικό Σωφρόνη Σωφρονίου.

Το φεστιβάλ φιλοξενεί πληθώρα μουσικών από το εξωτερικό: τους χορευτικούς Μundial με διάθεση σουρεάλ, τους πειραματικούς MOb, τον Tonno Disko, τον Thabo, τoν ΝIXXIE και την Kornelia.

Η εκδήλωση αναδεικνύει επίσης εγχώρια σχήματα όπως τους Buzz’ Ayaz που θα αποκαλύψουν καινούρια κομμάτια psych funk, τους Spherical Cow που μας επισκέπτονται από την Ολλανδία όπου συνήθως αυτοσχεδιάζουν πειραματικά, και τους Sonica, που ετοιμάζουν μια ξεχωριστή εμφάνιση με τον σαξοφωνίστα Μάριο Χαραλάμπους, καθώς και την KASSKA που ραππάρει κυπριακά με lo-fi beats.

Το φεστιβάλ AfroBanana φιλεξενεί και αρκετούς DJs, με καθιερωμένα duo αλλά και πολλούς, εμπνευσμένους από την ατμόσφαιρα που καλλιεργεί το φεστιβάλ να παίξουν μαζί: βετεράνοι του AfroBanana Afrofox, Aparapira Parape, και φρέσκες συνεργασίες όπως n o k x COACH, Raif & Alineat, NOT MATURE ENOUGH…

Το πνεύμα συνεργασίας και δημιουργικότητας που επικρατεί στο AfroBanana έχει συγκεντρώσει καλλιτέχνες, σχεδιαστές και κοινωνικά ευαισθητοποιημένες ομάδες όπως Center for Social Innovation, OPU Collective, Friends of the Earth, Terra Cypria, λefkart, ΜodulAct που συμπληρώνουν το καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τέχνη, παιχνίδια, περιδιαβάσεις και απρόσμενες εκπλήξεις, όπως την 3D-printed σφαίρα που δεσπόζει στο Dome 9 φωτίζοντας τον χώρο με κινητική ενέργεια.

Στην πλατεία του φεστιβάλ, ανάμεσα σε domes και σκηνές, θα υπάρχει μια διαδραστική πλατφόρμα από τους Urban Gorillas, ένας πύργος από αιώρες, ενά θα υπάρχει και street food με νέα κυπριακή κουζίνα από το Μαειρκό, το Lizzy’s Kitchen, το Pikla,  plant-based kitchen από τους Garden Gourmet, καθώς επίσης και κόκτειλ από το Last Word, που έχει σκαρφιστεί μόνο για το AfroBanana.

Η διοργάνωση θα φιλοξενήσει επίσης 2 ανερχόμενα ταλέντα της κυπριακής γαστρονομίας, τον Pastry Chef της Χρονιάς, Μάριο Καραγιώργη, και την Young Chef της Χρονιάς, Αντριάνα Ευστράτιου, οι οποίοι θα προσφέρουν λοκμάδες afrobanoffee, μια συνταγή που δημιούργησαν ειδικά για το φεστιβάλ.

Την Κυριακή, 07 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, θα στηθεί ένα εορταστικό φινάλε με επίκεντρο ένα πανηγυρικό τραπέζωμα και συμπρωταγωνιστές τους ABR SELECTORS, με επικεφαλή τον ιδρυτή του επικού Synch Festival, Dimitri Papaioannou, να παίζουν τις πιο πολύτιμες επιλογές τους μόνο σε βινύλιο στο μοναδικό ηχoσύστημα Funktion One.

Είσοδος:

Εισιτήριο για όλες τις μέρες – €50 (προπώληση), €60 (στην είσοδο)

Πέμπτη 04/07 – 1 - ήμερο εισιτήριο – €20 (προπώληση), €22 (στην είσοδο)

Παρασκευή 05/07 – 1 -ήμερο εισιτήριο – €25 (προπώληση), €30 (στην είσοδο)

Σάββατο 06/07 – 1 - ήμερο εισιτήριο – €35 (προπώληση), €40 (στην είσοδο)

Κυριακή 07/07Είσοδος ελεύθερη

Κατασκηνωτικός χώρος – Ανά τέντα – €20 (ισχύει από ένα μέχρι τρία βράδια και είναι μόνο διαθέσιμο για κατόχους εισιτηρίων πρόσβασης στο φεστιβάλ)

Ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών. Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια μετά το τέλος της προπώλησης, τότε θα είστε σε θέση να τα αγοράσετε στην είσοδο του Φεστιβάλ.

Εισιτήρια: www.afrobanana.com

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org