Πραγματοποιηθήκαν το πρωί οι τελετές εγκαθίδρυσης των νέων Δημάρχων Πολεμιδιών και Ανατολικής Λεμεσού.

Στις 9 το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαθίδρυσής του δημάρχου Πολεμιδιών Άντρου Θεοδώρου και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην διάρκεια της τελετής ο δήμαρχος του ενιαίου Δήμου Πολεμιδιών τόνισε πως υπάρχει δύσκολο έργο μπροστά τους προκειμένου να εφαρμοστεί η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Διαβεβαίωσε ότι θα κάνει τα πάντα σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο για την ευημερία του Δήμου και πως η πόρτα του θα είναι ανοικτή για όλους τους δημότες.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πολεμιδιών Νίκος Αναστασίου εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο νέος Δήμαρχος μπορεί να ανταπεξέλθει στο σημαντικό έργο της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολούθησε στις 9 και 30 το πρωί η τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου Ανατολικής Λεμεσού,  Κυριάκου Ξυδιά και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. 

Στο πρόγραμμα που έχει εκπονήσει κατά την προεκλογική εκστρατεία και περιλαμβάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό για να πάει μπροστά ο Δήμος Αμαθούντας αναφέρθηκε ο πρώτος δήμαρχος του Κυριάκος Ξυδιάς μιλώντας κατά την τελετή εγκαθίδρυσης του νέου δημοτικού συμβουλίου.

Ο Κυριάκος Ξυδιάς κάλεσε τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να εργαστούν για την εφαρμογή αυτού του προγράμματος αλλά και για την ενότητα και ευημερία όλων των διαμερισμάτων του δήμου ανατολικής Λεμεσού.

Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ότι δεν πρέπει να γίνονται συμβιβασμοί αλλά να γίνεται το πρέπον για να ευημερήσει ο Νέος Δήμος.

Η τελετή εγκαθίδρυσης του νέου Δημάρχου Λεμεσού πραγματοποιείται αυτή την ώρα ενώ στις στις 12 και 30 το μεσημέρι στο Μουσείο Νερού θα πραγματοποιηθεί η τελετή εγκαθίδρυσης του πρώτου προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Λεμεσού Γιάννη Τσουλόφτα.

Παράλληλα σήμερα αρχίζει και επίσημα την λειτουργία του ο Επαρχιακός Οργανισμός.