Παρουσίαση τρίτομης σειράς:«Κυπρίων παροιμίες–ΤΡΙΛΟΓΙΑ» 27 ΙούνιοςΙούν 2024 19:30

Διαλέξεις

Το Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Δομετίου «Σάββας και Βάσω Δημάδη», στη Λευκωσία, φιλοξενεί την Πέμπτη, 27 Ιουνίου, στις 19:30, την παρουσίαση της τρίτομης σειράς «Κυπρίων παροιμίες – ΤΡΙΛΟΓΙΑ», του δημοσιογράφου και συγγραφέα Κύπρου Κουρτελλάρη.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον Διευθύνοντα στο Κέντρο Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, Ευάγγελο Καραμανέ

Το έργο αυτό αποτελεί μια σημαντική έκδοση της πλούσιας κυπριακής λαογραφίας, εστιάζοντας στις παροιμίες. Μέσα από τις 1000 τόσες σελίδες της τρίτομης σειράς και κάπου 4000 παροιμίες, οι ερμηνείες και αναλύσεις που τις συνοδεύουν αναδεικνύουν τη σημασία της κυπριακής λαογραφίας και λαϊκής παράδοσης στον πολιτισμό του τόπου μας. Η νέα αυτή εργασία του Κύπρου Κουρτελλάρη αποτελείται από τρεις τόμους:

    1. «Ο Άνθρωπος στον κυπριακό παροιμιακό λόγο»
    2. «Τα Ζώα στον κυπριακό παροιμιακό λόγο»
    3. «Τα Φυτά στον κυπριακό παροιμιακό λόγο»

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιάννης Νικολάου, Διευθυντής Ειδήσεων και Επικαίρων του ΡΙΚ. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με καλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Ιδρύματος Λαογραφίας και Αγροτικής Ζωής «Χρίστος Κουρτελλάρης», καθηγητή Κώστα Γουλιάμο, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών και τέως πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Σημειώνεται ότι, πέρα από την αντιφώνηση από τον συγγραφέα του έργου, στο πρόγραμμα θα συμμετάσχει και ο γνωστός τραγουδοποιός και ερευνητής της κυπριακής μουσικής, Μιχάλης Χατζημιχαήλ, με το μουσικό του σχήμα.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org