«The Tale of the Lute», στο Αρχοντικό Αξιοθέας 21 ΙούνιοςΙούν 2024 20:30Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία

Μουσική

Με μία  συναυλία εμπνευσμένη από την αρχαία παράδοση του λαούτου, με τίτλο «The Tale of the Lute» συνεχίζεται την Παρασκευή, 21 Ιουνίου στις 20:30, στο Αρχοντικό Αξιοθέας, στη Λευκωσία, το 27ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εμπνευσμένοι από την παράδοση αυτού του αρχαίου οργάνου, τρεις οργανοπαίχτες με διαφορετικές καταβολές, η Γιασαμίν Σαχοσεΐνι, ο Εφρέν Λόπεθ και ο Ρούβεν Ρούπικ, αφηγούνται μουσικά μέρος της ιστορίας του μέσα από παλιές συνθέσεις της ευρωπαϊκής μεσαιωνικής παράδοσης και της περσικής, ελληνικής, τουρκικής και αραβικής μουσικής, καθώς και μέσα από δικές τους συνθέσεις.

Αναγνωρισμένοι δεξιοτέχνες κι οι τρεις, η Γιασαμίν Σαχοσεΐνι (ούτι), ο Εφρέν Λόπεθ (ούτι, ραμπάμπ, guittern) και ο Ρούβεν Ρούπικ (κρουστά), οι οποίοι έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν, εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Κύπρο ως τρίο, φέρνοντας την προσωπική τους προσέγγιση και ερμηνεία των διαφορετικών μουσικών γλωσσών που ο καθένας τους έχει μελετήσει και κατακτήσει.

Η Γιασαμίν είναι από τους πιο επιτυχημένους νέους μουσικούς του Ιράν σήμερα, ερμηνεύτρια του περσικού λαούτου (ούτι) και συνθέτης. Πρόσφατα βραβεύτηκε από το Ινστιτούτο Αγά Χαν για τη συμβολή της στην αναζωογόνηση της περσικής μουσικής.

Ο Εφρέν Λόπεθ από τη Βαλένθια –ένας μουσικός με μεγάλη εμπειρία στη μεσαιωνική, αναγεννησιακή και παραδοσιακή μουσική, γνωστός συνθέτης, παραγωγός και δάσκαλος σε διεθνές επίπεδο– συνομιλεί με το ηχοτοπίο που δημιουργεί η Γιασαμίνμε τα διάφορα μεσαιωνικά έγχορδα όργανα από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο στα οποία ειδικεύεται.

Το τρίο συμπληρώνει ο Ρούβεν Ρούπικ από την Ολλανδία, ένας μουσικός με μεγάλη ευαισθησία και δεξιοτεχνία στα κρουστά, ο οποίος υπηρετεί τη μουσική, συμμετέχοντας σε κάθε είδους μουσικές δημιουργίες χωρίς στιλιστικά σύνορα, από την κλασική μουσική έως το φλαμέγκο ή την αραβική μουσική, και προσθέτει δύναμη, χρώμα και παλμό στον ήχο του σχήματος.

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 22 894531

Location

Αρχοντικό Αξιοθέας, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org