«Ο Βιασμός ως Όπλο Πολέμου: Η Περίπτωση της Κύπρου και η Διεθνής Νομική Πτυχή» 20 ΙούνιοςΙούν 2024 18:30

Διαλέξεις

Το Ίδρυμα «ΖΩΗ Κατά της Εμπόλεμης Βίας» πραγματοποιεί εκδήλωση και συζήτηση με τίτλο «Ο Βιασμός ως Όπλο Πολέμου: Η Περίπτωση της Κύπρου και η Διεθνής Νομική Πτυχή».

Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Πέμπτη, 20 Ιουνίου στις 18:30, στην Αίθουσα Συνεδρίων ΕΤΥΚ, στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Σεξουαλικής Βίας σε Ένοπλες Συγκρούσεις.

Ο βιασμός γυναικών και παιδιών είναι ένα από τα πιο καταστροφικά «όπλα» στις πολεμικές συρράξεις. Παρά το γεγονός ότι έχει αναγνωριστεί ως έγκλημα πολέμου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται σε όλους τους εν ενεργεία πολέμους στον πλανήτη μας.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν τα βιώματα των γυναικών του 1974, υπό το βάρος μάλιστα της 50ής επετείου από την τουρκική εισβολή. Οι μαζικοί βιασμοί γυναικών και παιδιών καθ’ όλη τη διάρκεια της τουρκικής επιχείρησης, αποσιωπήθηκε και παραγκωνίστηκε όπως δυστυχώς και τα θύματα.

Στόχος του Ιδρύματός μας είναι να ανοίξει μία διευρυμένη συζήτηση στην κοινωνία αλλά και σε επίπεδο θεσμών, για τις επιπτώσεις του πολέμου στον γυναικείο πληθυσμό, τις συνέπειες της εισβολής του 1974 στις Κύπριες, καθώς και για τη διεθνή διάσταση του βιασμού ως εγκλήματος πολέμου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και εκ μέρους του Ιδρύματος «ΖΩΗ Κατά της Εμπόλεμης Βίας», η Αντιπρόεδρός του, Νατάσσα Φρειδερίκου.

Ομιλήτριες και ομιλητές θα είναι οι Άννα Κουκκίδη- Προκοπίου, τέως Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Σκεύη Κουκουμά, Γενική Γραμματέας στο Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ και Ιωάννης Τζιβάρας, Διδάκτωρ Νομικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org