«Ζωή με τους Γύπες»: Έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ 20 ΙούνιοςΙούν 2024 19:00 - 07 ΙούλιοςΙούλ 2024 00:00Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Εικαστικά

Το BirdLife Cyprus και η Λεβέντειος Πινακοθήκη ανακοινώνουν την έναρξη της έκθεσης "Ζωή με τους Γύπες", όπου παρουσιάζονται οι εντατικές προσπάθειες για την προστασία και τη διατήρηση του Πυρόχρου Γύπα, μέσα από έκθεση φωτογραφίας και προβολή ντοκιμαντέρ.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024, στις 19:00, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Λεβέντης» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, στη Λευκωσία.

Η έκθεση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση του έργου LIFE "Ζωή με τους Γύπες", μιας πενταετούς προσπάθειας με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ, για την πρόληψη της εξαφάνισης αυτού του εμβληματικού είδους από την Κύπρο. Μέσα από στοχευμένες δράσεις διατήρησης και προστασίας, όπως η μείωση της θνησιμότητας από δηλητηρίαση, από προσκρούσεις και ηλεκτροπληξία στο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πληθυσμού του Γύπα με παροχή ασφαλούς τροφής και την μεταφορά γυπών από την Ισπανία, το έργο αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη διατήρηση του πληθυσμού του Γύπα στην Κύπρο.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες από τον φωτογράφο Σίλβιο Α. Ρουσμίγο, που απεικονίζουν τη μεγαλοπρέπεια του Γύπα, το φυσικό του περιβάλλον, τις διατροφικές του συνήθειες, τη σχέση του με τον άνθρωπο και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την προστασία και διατήρηση του είδους.

Το ντοκιμαντέρ από τον παραγωγό Κώστα Δράκο, διάρκειας 30’, που παρουσιάζει τις προκλήσεις, τις επιτυχίες και τα αφοσιωμένα άτομα πίσω από το έργο «Ζωή με τους Γύπες», περιλαμβάνει συνεντεύξεις και πλάνα από το πεδίο και φέρνει στη ζωή το ζωτικής σημασίας έργο για την προστασία και τη διατήρηση του Γύπα.

Διάρκεια έκθεσης: 20 Ιουνίου - 07 Ιουλίου 2024

Πληροφορίες: 22 455072

Location

Λεβέντειος πινακοθήκη, Λευκωσία

Directions

Could not find route!

  • Schedule
  • Guests
  • Attendance
  • Forecast
  • Σχόλια

Weather data is currently not available for this location

Weather Report

Today stec_replace_today_date

stec_replace_today_icon_div

stec_replace_current_summary_text

stec_replace_current_temp °stec_replace_current_temp_units

Wind stec_replace_current_wind stec_replace_current_wind_units stec_replace_current_wind_direction

Humidity stec_replace_current_humidity %

Feels like stec_replace_current_feels_like °stec_replace_current_temp_units

Forecast

Date

Weather

Temp

stec_replace_5days

Next 24 Hours

Powered by openweathermap.org